Olay, Seferihisar İlçesi Doğanbey Jandarma Karakolu'nda dün meydana geldi. 1994/4 tertip olarak vatani görevini yapan jandarma er Veli Çelik'in nöbet tuttuğu yerden silah sesi gelmesi üzerine, karakoldaki askerler söz konusu alana gitti. Başından vurulan Çelik'in hayatını kaybettiği belirlendi. Terhisine 47 gün kaldığı öğrenilen Çelik'in cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Batman'da yaşayan ve koruculuk yapan aile acı haberi alınca İzmir'e geldi. İzmir İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Koçyiğit de Adli Tıp Kurumuna gelerek konuyla ilgili bilgi aldı, aileyle görüştü.

Çelik'in intihar edecek biri olmadığını dile getiren yakınları, olayın detaylı bir şekilde soruşturulmasını istedi. Albay Koçyiğit de aileye içlerinin rahat olmasını ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü söyledi. Vatani görevini tamamladıktan sonra korucu olmak istediği ve çevresinde sevilen bir kişi olduğu belirtilen Çelik'in cenazesi otopsisinin tamamlanmasının ardından toprağa verilmek üzere Batman'a gönderildi.

Batmanlı olan Çelik'in ailesinin koruculuk yaptığı, babası Sadin Çelik'in de 1994 yılında şehit olduğu bildirildi.