Karşıyaka Belediyesi, katılımcı demokrasi anlayışıyla insan haklarına saygılı projeleri ile Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen '12 Yıldız Şehri' unvanına 3. kez layık görüldü. Karşıyaka Belediyesi, bugüne kadar hayata geçirdiği hizmetleri göz önünde bulundurularak, Ege ve İzmir'den ödüle ulaşan tek belediye oldu. Fransa'nın Strasbourg kentindeki ödül törenine Karşıyaka Belediyesi'nin yanı sıra, aday kentlerin temsilcileri de katıldı. Avrupa çapında büyük prestij getiren bu ödül, Karşıyaka'ya yeni stratejik işbirliği ve proje ortaklıklarının kapılarını açacak. '12 Yıldız Şehri' unvanı, yeni hibe kaynaklarının bulunmasına ve bu kaynakların daha etkin kullanılmasına da katkı sağlayacak.

Fırsatlar yaratacak

Avrupa'nın en prestijli ödülünü 3. kez Karşıyaka'ya getirdikleri için mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 'Halkın içinde, her kesime dokunan ve toplumu kucaklayan yönetim anlayışımız Avrupa Konseyi tarafından bir defa daha ödüle layık görüldü. Bu ödülün, yatırımlar ve gelişim konusunda Karşıyakamıza yeni imkanlar sağlayacağını düşünüyorum. Karşıyaka halkımız ile birlikte daha iyilerini yapmak için çalışacağız' dedi.

Ödül için yapılanlarlar

12 Yıldız Şehri Projesi kapsamında, 2016 için belirlenen 'Kültürel Çeşitliliğe Sahip Toplumlarda Birlikte Yaşamak'  ana temasına yönelik uygulamalar gerçekleştirildi. Yörük Şenliği, Aktif Şehir uygulamaları, Aile Üniversitesi Projesi gibi toplumsal katılımcılığı artıran çalışmalar, ödülün bir kere daha Karşıyaka'ya getirilmesinde etkili oldu.