Bu yıl 41'inci kez düzenlenen Uluslararası Grup Psikoterapileri Kongresi, Bergama'da başladı. Psikoterapinin tarihte ilk uygulandığı yer olan Asklepeion'un Antik Tiyatro'sunda yapılan kongre açılışına Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, 'Dr. Abdulkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü' Başkanı Bircan Kırlangıç Şimşek, Türkiye Grup Terapileri Derneği Başkanı Abdulkadir Çevik, Meclis Üyeleri Serpil Güler, Eyüp Zeytinci ve yaklaşık 300 bilim insanı katıldı.

Kongre Başkanı Bahar Gökler'in açılış konuşmasından sonra söz alan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Türkiye'de bilimsel bir toplantıyı 41 yıl sürdürebilmek başlı başına övgüye değer bir iş. O nedenle geçmişten bu yana katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. Psikoterapi kongrelerinin Bergama'nın kent belleğinde önemli izleri var. Çünkü bu kongre sadece katılımcılara donanım yükleme dışında, bu kentte yaşayan insanlara da ufuk açıcı katkılar sundu. Bizler Bergamalılar olarak bu organizasyona elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

Açılış konuşmalarında söz alan Türkiye Grup Terapileri Derneği Başkanı Abdülkadir Çevik ve 'Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü' Başkanı Bircan Kırlangıç ise kongrenin düzenlenmesinde Başkan Gönenç ve emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra "Türkiye'de Psikodramanın Tarihçesi" konulu konferans, "Beden Perküsyonu ile Kongreye Isınma" konulu büyük grup çalışması, "Psikiyatrik Açıdan Obezite Değerlendirmesi", "Şema Terapi", "Aile Terapisinde Metaforlar ve Ev Ödevleri ile Aile Belleğinin Çalışmaları", Toplumsal Cinsiyet ve Toplumsal Bellek", "Farklı Gelişenlerde Sanatla Çalışma", "Hemşirelik ve Psikodrama" ve "Beden Müziği ile Toplumsal Bellekten Çağrışımlar" konulu atölye çalışmaları yapıldı.

Onur konuğu Sunay Akın

Dünyanın ilk sağlık merkezlerinden Asklepeion'da uygulanan iyileştirme yöntemleri rüya yorumlama, dramalarla ve müzikle tedavi yöntemlerinin konuşularak tartışıldığı kongre 28 Mayıs Cumartesi günü sona erecek. Kongreye şair-yazar Sunay Akın da konuk konuşmacı olarak katılacak.