Çevre ve insan hakları konularındaki çalışmalarıyla tanınan avukat Senih Özel ile Sibel Bilge adına yapılan başvuruda özellikle yazlık beldelerde yaz sonunda terkedilen köpeklere dikkat çekildi. Çeşme'de yaz tatillerini geçirmek üzere gelen insanların konut ve bahçelerinde, korucu olarak aldıkları köpekleri tatil bitiminde sokağa terkettikleri, bu nedenle Çeşme çöplüğünde şu anda 350 adet cins köpeğin yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.

Çevre ve Orman, Tarım ve Köy İşleri, İçişleri Bakanlıkleri, İzmir Valiliği, Çeşme Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çeşme Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu, Radyo Televizyon Üst Kurul Başkanlığı'na gönderilen yazıda 5199 Sayılı Hayvanların Korunması Kanunu'nu hatırladı. Çeşme'de çöplüğe adılan 350 adet cins köpeğin kanun gereği zaman kaybetmeksizin koruma altına alınması ve bunları atanlar hakkında cezai soruşturma ylapılması istenen başvuruda, "Denetim organlarınca bu olgunun etraflıca araştırılmasını, yasal, idari para cezasal müeyyidelerin uygulanmasını, tarafımıza 2577 sayılı İYUK gereğince 60 gün içerisinde yanıt verilmesini, elde edilen sorumlular hakkında idari ceza uygulanırken, bir yandan da Cumhuriyet Başsavcılıklarınca da soruşturma yapılması ve cezalandırılmalarına karar verilmesini talep ediyoruz" denildi.

BELGESEL OLUYOR

Öteyandan Çeşme'de ömrünü hasta hayvanları tedavi ederek yaşamlarını sağlamak için vakfeden Alleene çiftinin yaşamları belgesel oluyor. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo- Televizyon Sinema Bölümü öğrencileri Aydın Gündoğdu ve Ahmet İnaltun; hocaları Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa ve Ar.Gör Gaye Yiğit'in rehberliğinde Çeşme çöplüğünde köpekler ve sakat hayvanlarla birlikte geçen yaşamı belgeliyor. Lucie Alleene ve Marc Christian Alleene hergün çöplük hayvanların gıda ve su ihtiyaçlarını karşılayarak onları hayatta tutma çabası gözler önüne seriliyor.