Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir boya fabrikasında (Kubilay Kimya ve Boya San. Tic. Ltd. Şti.) çalışan işçiler; iddiaya göre, dört mesai arkadaşlarının Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi'ne üye olduğu gerekçesiyle işten çıkartılması üzerine geçen 16 Eylül'de eyleme başladı. İşçiler, fabrikada halen sendikalı işçilerin bulunduğu, sendikayı bırakmazlarsa işten çıkartılmakla tehdit edildiklerini öne sürdü. Bunun üzerine fabrika önünde direniş çadırı kuran işçiler, dün 16'ıncı günü geride bıraktı. İşçilere dün Ragavo, Tüpraş, Petkim, Star rafinerileri işçileri ile Tek Gıda-İş Sendikası üyeleri de destek verdi. Yaklaşık 600 kişilik işçi grubu; Aliağa Emekli-Sen, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri ile Türk- İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç da ziyaret etti. "Direne direne kazanacağız", "Direnen işçiler asla yenilmez", "İş, ekmek yoksa barış da yok" sloganlarının atıldığı eylemde işçiler, arkadaşları işe geri alınıncaya ve sendika tanınıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Konuşma yapan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, mücadelelerinin diğer sendikalardan ve emekten yana kurumlardan gelecek destekle büyüyeceğini söyleyerek, katılım gösterenlere teşekkür etti. İşçiler için insan onuruna yakışır bir çalışma ortamı talep ettiklerini belirten Oktay, "İşçiler, sendikamızdan zorla istifa ettirilmek isteniyor. Biz de işlenen yasal suçlarla ilgili gerekli girişimlerimizi yapıyoruz. Buradaki işçilerimiz, asgari ücretle çalışıyor. Bunun biraz üzerinde alan işçilere ise maaşlarının fazlası zarf içinde elden veriliyor. Bu bir suçtur. Hesabını soracağız. İşçiler, içeride çok kötü koşullarda çalışıyor. İş sağlığı ve güvenliği kuralları burada bertaraf edilmiş durumda" diye konuştu.

Türk- İş Ege Bölge Temsilcisi Hasan Hüseyin Karakoç da sendika olarak işçilerin arkasında olduklarını dile getirerek, "Eğer belli süre içinde sendika tanınmazsa mücadele büyüyerek devam edecek. İşvereni çözüm üretmeye davet ediyoruz" dedi.