Sosyal yardımlara 10 milyon liralık bütçe ayıran Bornova Belediyesi, ilçedeki engelli ve hastalara da yardımcı oluyor.
1.5 milyon liralık yatırımla kaldırımlara rampalar, resmi tesislere engelli asansörleri yapan Bornova Belediyesi, sosyal yatırımlara da devam ediyor. Kamu kurumlarının engellilere yönelik düzenlemeleri yapma konusunda gerekli hazırlıkları tamamlayamaması nedeniyle yürürlük tarihi üç yıl uzatılarak 2015'e ertelenen Özürlüler Yasası'nın gerektirdiği tüm hazırlıklar Bornova'da tamamlandı. Yasanın 7 Temmuz 2012'de yürürlüğe girmesi gerekirken 2015'e ötelenmesi nedeniyle tüm yurttaki engelliler hayal kırıklığı yaşarken, Bornovalı engelliler hayatlarını kolaylaştıran 4 bin 850 engelli rampası ve engelli asansörlerinin yapılması için üç yıl daha beklemek zorunda kalmadı.

Engellilere tekerlekli sandalye


Öte yandan Bornova Belediyesi, engelli ve hastaların ihtiyaçlarına da yanıt veriyor. Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne alınan 10 akülü, 10 tane de aküsüz tekerlekli sandalye, belediye başvuran ihtiyaç sahiplerine verildi. Hasta ve çocuklu vatandaşlara da alt bezi yardımı devam ediyor.

Sosyal belediyeciliğin gereği olan desteği vatandaşlara her zaman vereceklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Bornova Belediyesi olarak yurttaşlarımızın talebi doğrultusunda 10 adet akülü, 10 adet de aküsüz tekerlekli sandalye aldık. Belediyemize başvurarak tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu belirten yurttaşlarımıza istedikleri sandalyeleri verdik. Engelli, hasta ve çocuğu olan yurttaşlarımıza ayrıca hasta yatağı, çocuk ve hasta bezi yardımı da yapıyoruz. Tekerlekli sandalyelerin ve hasta yataklarının rakamı ihtiyaca göre sürekli artılacak" diye konuştu.