İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir soluk getirmek amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde tasarladığı karayolu alt geçidinde inşaat çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yapım sürecinde trafiğin aksamaması için yolun iki tarafına kademeli olarak servis yolları oluşturan başlayan Büyükşehir Belediyesi, orta refüjde yer alan farklı boylardaki 44 palmiye ağacını da taşıyor. Özel söküm makinesi kullanarak yapılacak taşıma işleminin ardından sökülen ağaçlar, İnciraltı Ormanı’nda özel olarak hazırlanan bölüme dikilecek. Büyükşehir Belediyesi, servis yolunda kalan farklı  türdeki 40 adet ağacı da aynı yöntemi kullanarak  Buca’daki Fırat Fidanlığı’na taşmıştı.

 
Servis yolu oluşturuldu


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Mithatpaşa Parkı önündeki uygulama için de çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda öncelikle Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda karayolu alt geçidi inşa ederek trafik akışını alta alacak olan Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmalarına başladı. Diğer taraftan da, toplam bin 150 metre uzunluğundaki karayolu alt geçidinin yapım çalışmaları sırasında trafiğin aksamaması için, 3 gidiş- 3 şerit gelişi korumak amacıyla yolun iki kenarına yapılması planlanan servis yolu çalışmaları devam ediyor.

 
İzmir’e yeni meydan

İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin ikinci etabında ise Mithatpaşa parkı önünde yapılan karayolu alt geçidinin üstünde kalan alanları Kıyı Tasarım projesi kapsamında yeniden düzenleyerek İzmirlilerin hizmetine sunacak. Kentlinin denizden ve sahilden daha rahat faydalanması, gürültüsüz ve keyifli bir ortamda vakit geçirmesi ve denizle iç içe olabilmesi için uygulanacak proje, karayolu geçidi üstünde kazanılan alanların yayalaştırılıp denizle bütünleştirilmesini sağlayacak. Karayolunun üstünden kazanılacak yaklaşık 400 metre uzunluğundaki alanda kentliyi denizle buluşturacak uygulamalar yapılacak. Hatay’dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin önündeki alan, yayalaştırılarak denize doğru genişleyecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek. Yolun yer altına alınması ile meydan yoğun trafik gürültüsünden de uzaklaşacak.