İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki bir parkta geçen perşembe sabah saatlerinde yürüyüş yapanlar, başına çöp poşeti geçirilmiş halde hareketsiz yatan kişiyi görünce polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, ölen kişinin Hakan Kolgak olduğunu belirledi. Bir süre İstanbul'da yaşadıktan sonra kısa süre önce İzmir'e geldiği tespit edilen Kolgak'ın, başına geçirdiği mavi çöp poşetinin içine, piknik tüpü yerleştirdiği, tüpü açtıktan sonra da poşetten hava çıkmasını engellemek için boyun kısmında poşetin ağzını koli bandıyla kapattığı öğrenildi.

5 YILDA 5'İNCİ DENEMEDE CANINA KIYDI

Aslen İzmirli olduğu bildirilen Kolgak'ın, İstanbul'da yaşadığı dönemde, 2010 yılında kız arkadaşından ayrıldıktan sonra psikolojik sorunlar yaşamaya başladığı, bu dönemde, İstanbul'da 3 kez, İzmir'de de bir kez intihar girişiminde bulunduğu kaydedildi. İstanbul'daki son denemesini geçen Ocak ayında yaptığı belirtilen Kolgak'ın Boğaziçi Köprüsü'ne çıktığı ancak polis tarafından ikna edildiği aktarıldı.

YÖNTEMLERİ İNTERNETTEN ARAŞTIRMIŞ

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Kolgak'ın, internet üzerinden intihar edebilmek için çeşitli yöntemleri araştırdığı, bu yöntemler doğrultusunda daha önceki girişimlerinde bileğini kesip, hap içtiği ileri sürülen Kolgak'ın canına kıydığı son olaydaki yöntemi de yine internetten öğrendiği dile getirildi. Ailesiyle görüşmediği ve gündelik işlerle geçimini sağladığı öğrenilen Kolgak, İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'nda yapılan otopsinin ardından toprağa verildi.