Menemen İlçesi Görece Mahallesi’nde oturan bir grup, geçen 19 Nisan'da, İlçe Müftülüğü tarafından 'Kutlu Doğum Haftası' nedeniyle düzenlenen etkinliğe katılmak üzere, Menemen Belediyesi’ne ait 35 NBF 48 plakalı midibüsle Çukurköy Mahallesi’ne gitti. Buradaki etkinliğin sona ermesinin ardından, Görece'de oturan gruptakiler evlerine dönmek için Erkan Tunç’un yönetimindeki midibüse bindi. Çukurköy Mahallesi’nden çıkıp bir süre ilerleyen midibüs, eğimli yolda hızlanarak, kontrolden çıktı ve devrildi. Kazada, midibüsteki yolculardan Hüseyin Ok (65), Nurten Şener (55), Hatice Sürgüvenç (20), Fatma Dolgun (22) ve İsmail Şener (4) ve Afra Nur Dolgun (8) öldü, 41 kişi de yaralandı. Yapılan testte 0.49 promil alkollü olduğu tespit edilen şoför Erkan Tunç tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sedat Bacaksız, tutuklu midibüs şoförü Erkan Tunç hakkında 'bilinçli teksirle birden fazla kişinin ölümüne, birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak' suçundan 22.5 yıl, tutuksuz sanıklar Menemen Belediyesi Otobüs İşletmesi'nin yetkili sorumlusu Yılmaz Arslan ve otobüs işletmesi bakın onarım yetkilisi Kadir Arıcı hakkında da 15'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Savcı Bacaksız iddianamade, Menemen Belediyesi'ne ait 35 MBL 48 plakalı midibüsün 1996 model olduğunu, zorunlu teknik muayene süresinin dolmasının üzerinden 1 yıl geçtiğini, 29 kişi taşıma kapasitesi bulunmasına rağmen 47 kişinin bindirildiğini, sürücünün aldığı alkollün etkisiyle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek durumda olmasına karşın, aracı yüksek vitesle ve aşırı süratli kullanması nedeniyle midibüsün devrilerek takla atmasına neden olduğunu belirtti. Aracın periyodik bakımına yeterli dikkat ve özenin gösterilmediğini de vurgulayan savcı Bacaksız, sürücü Erkan Tunç'un 'asli', diğer sanıklar Yılmaz Arslan ve Kadir Arıcı'nın ise 'tali ' kusurlu olduğunu kaydetti.

Erkan Tunç ile tutuksuz sanıklar Yılmaz Arslan ve Kadir Arıcı önümüzdeki ay, Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak.