İzmir Barosu Kadın, Çocuk ve İnsan Hakları Merkezi sorumlusu Avukat Nuriye Kadan, çocukların haklı olduğunu düşündüklerini ve dava sürecinde bu yönde bir sonuç beklediklerini belirterek, 'Çocuklar bilmedikleri bir konuda yalan söyleyemezler. Bir öğretilmiştik yok, bir yaşanmışlık var' dedi.

Menderes'te 2 yıl önce gerçekleşen olayda okul müdür vekili A.Ş. 6 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 102 yılla yargılanıyor. 102 yılla yargılanırken 1.5 yıl cezaevinde yatıp serbest kalan emekli öğretmen A.Ş. yeniden yangılanıyor. Bugünkü duruşmaya İzmir Barosu 17 avukatla katılırken 50'ye yakın baro, kadın dernekleri ve sendikaların da izleyeceği davaya Aile Bakanlığı avukatlarının da müdahil olacağı öğrenildi. İzmir Barosu Kadın, Çocuk ve İnsan Hakları Merkezi sorumlusu Avukat Nuriye Kadan, çocukların haklı olduğunu düşündüklerini ve dava sürecinde bu yönde bir sonuç beklediklerini belirterek, 'Çocuklar bilmedikleri bir konuda yalan söyleyemezler. Bir öğretilmiştik yok, bir yaşanmışlık var' dedi.

Kadan, 'Duruşmada ne gerekiyorsa onu yapacağız. Meslektaşlarımızla birlikte konuyu inceledik. Bazı taleplerimiz olacak. Biz çocuklara tabii ki inandık. Onun için zaten yanlarındayız. Ben her zaman söyledim; Çocuklar bilmedikleri bir konuda yalan söyleyemezler. Bunu defalarca girdiğimiz davalarda, dosyalarda gördük. Bir öğretilmişlik yok, bir yaşanmışlık var. Umarım dediğim gibi çocukların ifadeleriyle birlikte daha güzel bir sonuçla karşılaşacağımızı düşünüyorum' diye konuştu.