Esin Gençel- İzmir Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı 2. olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı meclis toplantısını Meclis Başkanvekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. Büyükşehir Belediyesi Davası'nda 7 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Kararlar ve Tutanaklar Daire Başkanı Tülay Azeri de meclisteki yerinde hazır bulundu. Mecliste Srebrenitsa Katliamı, 17. yıl dönümünde bir kez daha lanetlendi. Akyarlı 1995 yılında Bosna'da yaşanan Srebrenitsa Katliamı nedeniyle yaşadıkları üzüntünün devam ettiğini söyledi.
 
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, katliam anısına tüm meclis üyelerine beyaz ve yeşil renkten oluşan el örgüsü rozet dağıttı. Rozetleri mecliste bulunan üyelerin yakasına takan Tatı, "Kendini medeni zanneden, BM ve NATO'nun dahil kör olduğu, görmediği ülkeler tarafından katliam yapıldı. Bunun yaşanmasına izin verildi. Buca'da bir anıt dikiyoruz. Yaptırdığımız, katliamı simgeleyen rozetteki yeşil yeniden doğuşu, beyaz ise masumiyeti simgeliyor" dedi. Ak Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar da sebepsiz yere hayatlarını kaybeden insanları rahmetle andıklarını söyledi.
 
Meclis gündeminin bir diğer konusu komisyon raporlarıydı. Ak Parti Grup Başkanvekili Çakar, daha önce söylediği 'komisyon raporları ayrıntılı gelsin' önerisini tekrarladı. Çakar, "Gereksiz bir inat uğruna sistem halen daha yürütülüyor. Biz iyi niyet göstergesi olarak 'komisyonlardan gelen maddeler' kısmında komisyonda ne karar verdiysek aynısını yapacağız ve evet oyu kullanacağız. Biz bir kere daha şans veriyoruz"dedi. CHP Grup Başkanvekili İmar Komisyonu Başkanı Sırrı Aydoğan da maddelerde gizli saklı bir şeyin bulunmadığını söyledi.

Konak Tüneli için plan değişikliği

Mecliste, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan Konak Tünelleri'nin koruma amaçlı imar planı, komisyonlara gönderildi. İzmir-Urla-Çeşme Otoyoli, İkiztepe-Konak-Doğanlar Kent Geçişi, Konak-Yeşildere Bağlantı Yolu'na ilişkin 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği önerisi ihtisas komisyonuna gitti. Önerge, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında işlem görecek. Ayrıca mecliste, Büyükşehir Belediyesi 2012 mali yılı bütçesine 97 milyon liralık ek ödenek verilmesi de oy birliği ile kabul edildi.