Aliağa Belediyesi, dünya gençlerini 'Gönüllü Gençlik Kampı'nda ağırlıyor. 9 ülkeden 20 genç, 15 gün boyunca Aliağa'da hem çalışacak hem de yeni dostluklar edinecek.

Aliağa Belediyesi'nin Alliance Of Europan Voluntary Service Organisations iletişim ağı ve bu ağın üyesi Gençlik Servisleri Merkezi işbirliğinde üç yıldan bu yana Aliağa'da gerçekleşen Gönüllü Gençlik Kampı bu yıl da toplumlararası yakınlaşmaya katkı sağlayacak.
Dünya'nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler 15 gün boyunca kentte kalacak ve Aliağa Belediyesi tarafından yapılacak sosyal projelerde görev alacak. Öğrenciler çevre düzenlemelerinde çalışacak ve çevre gezilerine katılacak.
 
Örnek proje seçildi

Aliağa Belediyesi'nin üç yıldır düzenlediği gönüllü gençlik kampı, Alliance Of Europan Voluntary Service Organisations iletişim ağına üye 90 kuruluş tarafından düzenlenen 1500 kamp arasında 2012 yaz dönemi kapsamında örnek proje seçildi.

Aliağa 3 yıldır ev sahibi

3 yıldır her yaz sezonunda düzenlenen gençlik kampının bu seneki konukları Yunanistan, Gürcistan, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Güney Kore, İspanya ve Fransa. Aliağa'da Belediye'nin Öğrenci Misafirhanesi'nde kalan gençler,  projenin Aliağa ayağının gerçekleşmesini sağlayan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'u ziyaret etti.

Başkan Oğuz "9 ülkeden gelen gençler belediyemiz ile ortak çevre düzenlemelerine katılacak. Farklı ülkelerden gelen gençler kamp sayesinde birbirleri ile kaynaşırken Türk misafirperverliği ve dostluğunu da en üst düzeyde yaşayacağına eminim. 15 günlük kamp programı sonrasında gençlerin ülkelerine kentimizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanımış olarak dönmeleri için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Öğrenciler, ziyaretin ardından belediyenin park bahçe birimlerinde çeşitli çevre düzenleme çalışmalarına katıldı.