Hayata geçirdiği karayolu köprülü kavşakları ve karayolu alt geçitleri ile kentin pek çok kilit noktasında kesintisiz ulaşım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Altınyol’dan Bayraklı ve Bornova ilçelerine ulaşımı kolaylaştıracak “Adnan Kahveci Köprülü Kavşağı” yapım çalışmaları nedeniyle yeni trafik düzenlemesine gitti.

7 Mart 2015 Cumartesi günü öğleden sonra başlayacak yeni düzenlemeye göre, Bornova yönünden Karşıyaka yönüne gidilmesini sağlayan Nursultan Nazarbeyev Caddesi, köprü kavşağının yenilenecek olması nedeniyle trafiğe kapatılacak. İnşaat çalışmalarının tamamlanmasına kadar sürecek bu düzenlemeyle, Bornova’dan gelip Karşıyaka ve Konak yönüne gidecek olan araçlar Manas Bulvarı, Haydar Aliyev Caddesi, Ozan Abay Caddesi, Anadolu Caddesi, Ankara Caddesi ve Altınyol’u kullanabilecek.   
 
Otobüs güzergahları da düzenlendi


Yeni trafik düzeniyle birlikte otobüs güzergahlarında da değişikliğe gidildi.
• Son durakları Halkapınar Metro olan 102 Alpaslan, 501 Çiçek, 502 Cengizhan, 504 Fuat Edip Baksı otobüslerinin güzergahları Halkapınar’a gidiş yönünde şöyle olacak: Başlangıçta mevcut güzergahlarının kullanan otobüsler, Nur Sultan Nazarbeyev Caddesi’nin kapalı olması nedeniyle o bölgeye geldiğinde Anadolu Caddesi-1649 Sokak- Anadolu Caddesi- Altınyol-Ankara Asfaltı- Fatih Caddesi- Şehitler Caddesi ve yine mevcut güzergahını kullanarak Halkapınar Metro’ya varacak. 
• 662 Kemer-Cengizhan arasında hizmet veren otobüsler: Mevcut güzergahlarını kullanarak başlayacakları seferlerine Nur Sultan Nazarbeyev  Caddesi’ne geldikleri noktadan sonra  Anadolu Caddesi-1649 Sokak-Anadolu Caddesi-Altınyol- Ankara Asfaltı- Fatih Caddesi- Gaziler Caddesi ve yine  mevcut güzergahlarını kullanacaklar. Bu düzenlemeler yapım çalışmaları sona erinceye kadar devam edecek.
 
Anadolu Caddesi’ne 10 gün dikkat!

Öte yandan yine köprülü kavşak yapımı için aynı bölgede ikinci bir trafik düzenlemesi daha yapılacak. Yaklaşık 10 gün sürecek bu düzenleme ile Anadolu Caddesi’nin Nur Sultan Nazarbeyev Kavşağı ile 1597/2 Sokak arası geliş-gidiş trafiğe kapatılacak.  Bu nedenle Bornova ve Konak yönünden gelen sürücüler Karşıyaka yönüne gidebilmek için 1597/2 Sokak’ı kullanarak Altınyol’a çıkabilecek. Bayraklı yönünden gelen araçlar Bayraklı İstasyon Üst geçidini kullanacak. Karşıyaka yönünden gelen araçlar ise Turan’dan itibaren Altınyol’a girebilecek.  
 
Bu 10 günlük süre içinde otobüs güzergahlarındaki değişiklikler:

• Son durakları Halkapınar Metro 2 olan 77 Nafiz Gürman, 78 Yamanlar, 140 Örnekköy, 147 Postacı ve 148 Onur Mahallesi seferleri, Halkapınar Metro2’ye gidiş yönünde şöyle olacak: Mevcut güzergahlarını kullanarak seferlerine başlayan otobüsler, trafiğin kaplı olduğu alana geldiğinde Altınyol-Şehitler Caddesi-1561 Sokak güzergahını kullanacak. Yine aynı hat numaralı otobüsler, semtlere gidiş yönünde 1561 Sokak-Anadolu Caddesi-1597/2 Sokak-Altınyol ve sonrasında mevcut güzergahlarını kullanacak.
• 543 Bostanlı İskele-Halkapınar Metro arasında hizmet veren otobüsler, Halkapınar Metro yönünde seferlerine mevcut güzergahları ile başlayacak. Ttrafiğin kapalı olduğu bölgeye geldiklerinde Altınyol-Ankara Asfaltı-Ankara Caddesi (Yan yolu) Fatih Caddesi ve devamında mevcut güzergahlarını kullanacak. Bostanlı İskele yönüne gidişte ise mevcut güzergah sonrasında Fatih Caddesi-Ankara Caddesi (Yan yolu) Ankara Asfaltı-Altınyol ve yine mevcut güzergahlarını kullanacak. 
 
Neler yapılıyor?

Projeye göre, şu anda Smyrna Meydanı’ndan Anadolu Caddesi’ne kadar bağlantıyı sağlayan mevcut Bayraklı Adnan Kahveci Kavşağı’nın tren yolu geçişinden sonraki bölümü yenilenerek köprülerle Altınyol’a kadar uzatılacak. Böylece Altınyol bağlantısıyla Konak ve Karşıyaka yönünden gelen araçlar, Nur Sultan Nazerbayev Bulvarı, Smyrna Meydanı, Manas Bulvarı ve Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’nin tümünü aşıp  Bornova ve  Homeros Vadisi’ne kadar ulaşabilecek.

Yeni köprülü kavşak sayesinde, Bornova ve Bayraklı yönünden (Smyrna Meydanı üzerinden) Konak ve Karşıyaka’ya da (Altınyol aracılığıyla) kesintisiz bağlantı sağlanmış olacak. Bu kapsamda 1.5 kilometreye yakın yol ve tretuvar düzenlemesi ile 7 bin 900 metrekarelik köprülü kavşak yapılıyor.