10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, gümrük kapıları ile havalimanlarında oy verme işlemleri başladı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde de oy kullanıldı. Seçimin yaz aylarına denk gelmesinden dolayı da yolcu yoğunluğu fazla olan havalimanında, seçimlere ilgi gösterildiği görüldü. Dış hatlar gelen ve giden yolcu bölümlerine konulan toplam 6 sandıkta, oy kullanabilecek. Sandık sayısının kuyruk olmaması için fazla tutulduğu, pasaportunu gösteren herkesin oy kullanabilediği açıklandı.

O kullananlar adaylara başarı diledi ve seçimlerini hayırlı olmasını istedi. Oy kullanandan Avrupa'da yaşayan Türkler'den İngiltere'den gelen Beyza Metherel, "Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Oy kullanmak için sürecin başladığını öğrenince de hemen sandık başına geldim. Umarım seçimler olaysız geçer ve millete de hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Sandık yetkilileri, oy verme işleminin 10 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini, oyların sayımının da o gün yapılacağını dile getirdi.