Karadirek, pazar günü saat 01.00 sıralarında, Bornova'daki 57'nci Topçu Tugayı Tuğsavul Kışlası karşısında kendisine para vermeyen seyyar köfteci 25 yaşındaki Onur Çetinkaya'yı tabancayla boğazından vurarak ağır yaraladı, kendisine müdahale eden o sırada yemek molası için orada bulunan kamyon sürücüsü 33 yaşındaki İsmail Balta'yı ise ayak ve yüzüne doğru ateş ederek öldürdü. Hayri Karadirek, daha sonra öldürdüğü İsmail Balta'ya ait 20 V 7256 plakalı kamyonla kaçmaya çalışırken, yaklaşık 3 kilometre ileride arkadan çarptığı yolcu otobüsünün şoförünü başına silah dayayarak tehdit etti. Saldırgan, bu sırada kendisine müdahale etmek isteyen polis ekipleriyle girdiği çatışma sırasında karnından vurularak etkisiz hale getirildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesi ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Hayri Karadirek tedavi altına alındı. 2006 yılında İzmir'in Bornova İlçesi Pınarbaşı semtinde kavga ettiği bir kişiyi öldürdükten sonra girdiği cezaevinden, izinli olarak çıkan, ancak bir daha dönmeyerek firar eden Hayri Karadirek'in, geçen hafta Basmane 1039 sokak 61 numaradaki evde, babasıyla tartışırken rasgele ateş ettiği, bu sırada tahta tavanı delen kurşunlardan birisinin üst katta uyuyan hurdacı 54 yaşındaki Yüksel Tıkıroğlu'nun boynuna isabet ederek ölümüne neden olduğu ortaya çıktı.

SAÇINI SARIYA BOYATTI

Cezaevinden firar ettikten sonra cinayet suçundan aranan Hayri Karadirek'in polis takibinden kurtulmak için görünüşünü değiştirerek, Bruce Willis'in `Çakal' filminde canlandırdığı karakter gibi saçını sarıya boyattığı ortaya çıktı. Halen Ege Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Servisi yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilen H.Y. ile ilgili soruşturmada yeni bilgilere de ulaşıldı.

Karadirek'in, bir süre cezaevinde tutulduktan sonra Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ndeki açık cezaevine nakledildiği, buradaki iyi halinden dolayı da aynı ilçedeki bir kamu kurumunda temizlik görevlisi olarak çalışmaya başladığı ifade edildi. Hayri Karadirek'in cezaevinde tutulduğu 6 yıl içerisinde kendisine bakmadıkları ve istediği parayı göndermedikleri gerekçesiyle ailesine tepki göstererek, onları cezalandırmak için de firar ettiği ortaya çıktı. Hayri Karadirek'in tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde polis ekiplerinini önlem aldığı, yaralı olan köfteci Onur Çetinkaya'nın da aynı hastanedeki tedavisinin devam ettiği bildirildi.