Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Merih Eyyüp Demir, bir basın toplantısı düzenleyerek, öğretmenevlerinin kasıtlı olarak zarara uğratılıp, sonra da kapatıldığını öne sürdü. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamu kaynaklarının etkili ve verimli kullanılması kapsamında, kamuda oluşturduğu zarar gerekçe gösterilerek İzmir'deki 6 öğretmenevinin kapatıldığını hatırlatan Demir, hükümetin söz konusu tasarrufu yaparken, AK Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı tarafından, ilçede bulunan öğretmenevinin zarara uğratıldığını öne sürdü.

2011 yılında AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından Seferihisar Öğretmenevi'nde yemekli bir toplantı gerçekleştirdiğini belirten Demir, "AK Parti İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği yemek sonrası 3 bin 120 TL'lik bedeli 1.5 yıldır ödemediği bilgisi geldi. Söz konusu borcun ödenmemesi ile ilgili öğretmenevi müdürlüğü AK Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı'na bildirimde bulunmuş, ancak bir sonuç alınamamıştır. Bunun üzerine AK Parti İl Başkanlığı'na konu iletilmiştir. Hukuki yollara başvurmadan konunun çözüme kavuşmasını isteyen öğretmenevi müdürlüğü, AK Parti İl Başkanlığından bir cevap gelmemesi üzerine, konuyu 4 Ocak 2013 tarih ve 100/65 sayılı yazı ile hukuki takibin yapılabilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirmiştir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'ya konunun çözülmesi için çağrıda bulunan Demir, "Sayın Milli Eğitim Müdürümüzün öğretmenevinin zarara uğratılması ve bu zararın tazmin edilmesi ile ilgili olarak İl Hukuk Bürosu'na gerekli talimatı vermesini ve yasal işlemlerin bir an evvel başlamasını bekliyoruz. Kamu adına bu konu ile ilgili yapılan çalışmaları sendika olarak titizlikle takip edeceğiz" diye konuştu.

İLÇE BAŞKANI: BORCUMUZ YOK

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ümit Cingöz, o dönemde yine kendisinin görevde olduğunu belirterek, "Bizim ilçe başkanlığı olarak böyle bir borcumuz yok" dedi.