Edremit'in Akçay Belediyesi'nde memurları kapsayan toplu sözleşme imzalandı. Akçay Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında 18 personeli kapsayan toplu sözleşme ile memurlara değişik sosyal hakların yanında 200 liralık zam yapıldı.

Akçay Belediyesi'nde görev yapan memurları kapsayan toplu iş sözleşmesi Belediye ile Tüm Bel-Sen Balıkesir Şubesi arasında imzalandı. Belediye Sosyal Tesisleri'nde törende sözleşmeyi Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ile sendika adına Tüm Bel-Sen Balıkesir Şube Başkanı İsmail Avcu imzaladılar.

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, sözleşmenin 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren geçerli olacağını ve 31 Aralık 2012 tarihinde sona ereceğini ifade ederek, belediyenin imkanları ölçüsünde en iyi sözleşmeye imza attıklarını belirtti. Başkan İnceoğlu, "Yeni kurulmuş bir belediye olduğumuz ve daha önce memur sayımız çok az olduğundan, bu yıl memur sayımızın çoğalması ile ilk toplu sözleşmemizi imzalıyoruz. Belediyenin Mali imkânları içerisinde koşullarımızı zorlayarak en iyisini emekçilerimize yansıtmaya çalıştık. Sosyal hakların yanı sıra aylıklara 200 TL, Bayram ikramiyeleri, yemek, evlenme, doğum, ölüm, öğrenim, yakacak, yıllık izin yardımları gibi kalemlerde haklarını alacaklar" dedi.