Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim bildirgesini açıklarken İzmir'e de 'Konak- Karşıyaka tramvay projesi'ni vaat etmesi şaşkınlık yaratmıştı. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'belki parasını gönderir' şeklinde espiri yapmıştı. AKP, internet sitesi üzerinden de yayınladığı seçim bildirgesinden bu kısmı çıkardı. Zaten Aziz Kocaoğlu, proje için gerekli ihaleleri gerçekleştirmiş ve 25 Nisan'da da rayları döşetmeye başlayacaktı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Nisan'da açıkladığı seçim beyannamesinin İzmir'le ilgili bölümünü 20 Nisan'da revize etti. Davutoğlu, ilk beyannamede İzmir'de ise Konak ve Karşıyaka tramvay projelerini hayata geçireceğini açıklamıştı. Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi bir yıl önce bu projenin ihalesini yapmış, kazanan firma şantiyesini kurup alt yapı çalışmalarına başlamıştı. Kocaoğlu, Projesini AK Parti beyannamesinde görünce twitter hesabından 'Sn. Başbakan İzmir'in tramvaylarını seçim bildirgesine koymuş. Oysa biz 25 Nisan'da Karşıyaka'da ray döşemeye başlıyoruz bile' paylaşımında bulunmuştu. CHP'nin yapımına başladığı projenin AK Parti'nin seçim beyannamesine nasıl girdiği iktidarın üst düzey yöneticileri ve İzmir milletvekillerini de şaşırtmıştı. Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir Metrosu'nun yeni etapları için Ankara'ya daha önce yaptığı başvurulara ise olumlu yanıt verilmemişti.

REVİZE EDİLEN MADDE

AK Parti, resmi web sitesinde beyannameyi revize etti. Daha önce 221. sayfada "Başta İstanbul olmak üzere raylı sistem yatırımlarına hızla devam edeceğiz. Ankara'da Tandoğan-Keçiören, AKM- Gar-Kızılay, İstanbul'da Levent-Hisarüstü, Üsküdar-Ümraniye- Dudullu, Kartal-Kaynarca, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey, Bakırköy-Kirazlı, Kaynarca-Sabiha Gökçen, Marmaray Raylı Sistem Projelerini, İzmir'de ise Konak ve Karşıyaka Tramvay projelerini, Antalya havalimanı-EXPO, projelerini tamamlayacağız" şeklinde yer alan maddeden 'İzmir tramvay projesi' çıkarıldı. Beyannamenin 224. sayfasında yer alan maddenin yeni hali şöyle düzenlendi:

"Başta İstanbul olmak üzere raylı sistem yatırımlarına hızla devam edeceğiz. Ankara’da Tandoğan-Keçiören, AKMGar- Kızılay, İstanbul’da Levent-Hisarüstü, Üsküdar-Ümraniye- Dudullu, Kartal-Kaynarca, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey, Bakırköy-Kirazlı, Kaynarca-Sabiha Gökçen, Marmaray Raylı Sistem Projelerini, Antalya havalimanı-expo projelerini tamamlayacağız."