Geçen 28 Mart'ta, Yeşildere Caddesi üzerinde bulunan Karayollarına ait Atatürk Köprülü Kavşağı'na ve buradaki bez afişlere, CHP'nin yeniden aday gösterdiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik hakaret içeren sözler yazıldı. Aziz Kocaoğlu, olayı soruşturan Cumhuriyet savcısına avukatı Ercan Demir ile birlikte gidip, çocukların yapmış olabileceğini belirterek şikayetçi olmadı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ

Ancak sürdürülen soruşturma kapsamında, olay yeri yakınındaki güvenlik kameralarının görüntüleri, yere atılmış 4 sprey boya kutusu ile iki bez afiş incelendi, parmak izi araştırması yapıldı. Savcılık talimatıyla, bu yazıları yazmakla suçlanan o tarihte AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı, şimdi de İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Mustafa Gedikoğlu ile yanında bulunduğu belirtilen Fırat Parmanbek'in parmak izleri alınıp karşılaştırıldı. Polis Kriminal Laboratuvarı'ndan gelen raporda, bu iki kişinin parmak izlerinin tuttuğu ortaya çıktı. Savcılıkta ifade veren Gedikoğlu ve Parmanbek, suçlamayı kabul etmedi.

SAVCI KAMU ADINA DAVA AÇTI

Savcı Sabahattin Açıkgöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun şikayetçi olmaması nedeniyle bu yönden kovuşturmaya yer olmadığına karar verirken, kamu adına dava açtı. İddianamede şüphelilerin ifadelerinin suçtan kurtulmaya yönelik olduğunu, köprüye yazı yazarak, kamu malına zarar verme suçunu işlediklerini belirtti. Suçtan zarar gören olarak da Karayolları Genel Müdürlüğü'nü gösterdi. Savcı Açıkgöz, şüpheliler Gedikoğlu ve Parmanbek'in, 'kamu malına zarar verme' suçundan cezalandırılmalarını istedi.

'BAŞBAKANIMIZA HAKARET İÇEREN YAZILARI KARALADIM'

İzmir 33'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, 1 ila 6'şar yıl arasında hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklardan AKP İzmir İl Yöneticisi Mustafa Gedikoğlu ile avukatı katılırken, yurt dışında olan diğer sanık gelmedi. Evli 2 çocuk babası mali müşavir Mustafa Gedikoğlu ifadesinde kendini şöyle savundu:

"Suçlamaları kabul etmiyorum. Ben iddia edildiği gibi sprey boya ile Aziz Kocaoğlu aleyhine herhangi bir yazı yazmadım. O dönemde seçim koordinasyon başkan yardımcısıydım. Gerek bu nedenle gerekse de çocuğumun bisikletini boyamak mahiyetinde sprey boya bulundurmuştum. Ancak bunu kullanarak mala zarar vermedim. Diğer sanığı da tanımam. Ayrıca o tarihte Başbakanımıza hakaret içeren yazıları sprey boya kullanarak karalama yaptım. Sprey boya bittiği için oraya bıraktım. Buradan belki parmak izim çıkmış olabilir."

Hakim, sanığa ceza alması durumunda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmediğini sordu. Gedikoğlu, mahkumiyete karar verilmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istedi. Sanığın avukatı da müvekkilinin beraatini talep etti. Hakim dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.