İzmir Aliağa'da yaşanan olay pes artık dedirtti. 'Miss Exclusive Of The World Uluslararası Güzellik Yarışması'na katılacak olan güzellerin denize gireceği plaj paravanla çevrildi. Vatandaşların "Sahiller halka açıktır. Nasıl kapatırsınız?" diye tepki gösterdiği olayda yetkililer ise, güzellerin güvenliği için bunu yaptıklarını söyledi.

13 Eylül'de yapılacak olan Miss Exclusive Of The World Uluslararası Güzellik Yarışması'na katılacak olan güzeller Aliağa'ya geldi. Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan yarışmaya 40 ülkeden güzeller katılacak. Güzeller Aliağa Etap Altınel Oteli'nde kampa girdi. Bunun üzerine otelin önündeki plajın her iki tarafına boydan boya paravan yerleştirildi. Paravan yürüyüş yolunu kapatmakla kalmadı, vatandaşın denize girmesine de engel oldu. Bu duruma tepki gösteren tatilciler bunun Kıyı Kanunu'na aykırı olduğunu dile getirdi.

Paravan bisikletlileri de zor durumda bıraktı. Bisikletiyle kapanan yoldan geçemeyenler, merdivenleri çıkmak zorunda kaldı. Otel görevlileri ise, paravanın güvenlik nedeniyle yapıldığını söyleyerek kendilerini savundu.

Vatandaşları olayı hem zabıtaya hem de polise bildirmelerine rağmen hiçbir şey yapılmamasına da tepki gösterdi.


BELEDİYE: FİLM ÇEKİMİ İÇİN YAPILDI

Aliağa Belediyesi, Miss Exclusive of the World Dünya Güzellik Yarışması için gelen güzellerin kampa girdiği Etap Altınel Otel'in önündeki kumsalın paravanla kapatılmasına vatandaşların tepki göstermesi üzerine sosyal medya üzerinden açıklama yayınladı. Açıklamada, Etap Altınel Otel önünün Aliağa'nın tüm özelliklerini ortaya çıkarmayı hedefleyen tanıtım filmi için belediye tarafından kapatıldığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"13 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Miss Exclusive of the World Dünya Güzellik Yarışması için ilçemizde konaklayan yarışmacıların, ilçemizin tanıtımı için gerekli plaj çekimleri düşünülerek geçici olarak Etap Altınel Otel önü tarafımızca kapatılmıştır.  İlçemizin tüm özelliklerini ortaya çıkarmayı planladığımız tanıtım filmi için sizlerden de desteklerinizi ve anlayışınızı rica ederiz."

Facebook hesabından yapılan açıklamaya Aliağalılar sesiz kalmadı, yorumlarla uygulamayı eleştirdi.