Aliağa'ya kurulması planlanan 660 MWe/1.775 MWt gücündeki termik santral ve kıyı yapısı artışı entegre projesiyle ilgili ÇED süreci kapsamında, Aliağa Kaymakamlığı binasında düzenlenen toplantıya siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütlerine üye çok sayıda kişi katıldı. Aliağa Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda saat 11.00'de yapılması planlanan toplantı için termik santral karşıtları, saat 09.00'dan itibaren bina önünde toplandı. Ellerinde santral karşıtı pankart ve dövizler taşıyan topluluktakiler, düdük çaldı, sloganlar attı.

Saat 11.00'de toplantı salonuna alkış ve düdüklerle girmek isteyen termik santral karşıtları, bir süre içeriye alınmayınca, polisle tartıştı. Daha sonra polisler tarafından üstleri aranıp salona alınanlar 'Termik santral istemiyoruz', 'Termik santral ölüm kusacak', 'Rüzgar, güneş bize yeter' sloganları attı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Komisyonu, yoğun protesto nedeniyle toplantının yapılamayacağını belirterek tutanak düzenledi. Tutanakta, toplantının yapılamama nedeni olarak halkın tepkisi gösterildi.