Sabah saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Aliağa İlçe Spor Müdürü Kemal Atik'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törenler, Alp Oğuz Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen kutlama etkinlikleri ile devam etti.

Törene; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Garnizon Komutanı Bora Meriç, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, Aliağa İlçe Spor Müdürü Kemal Atik ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire amirleri, siyasi partilerin yöneticileri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Gururla kutluyoruz

Alp Oğuz Anadolu Lisesi okulunda devam eden kutlama töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Alp Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gürlek yaptı.19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 96. yılını büyük bir heyecan ve büyük bir gururla kutladıklarını belirten Gürlek, şunları söyledi: 19 Mayıs Mustafa Kemal'in özgürlük ateşini Samsun'da yaktığı gündür. 19 Mayıs 1919'da özgürlük bayrağı tekrar açılmış, düşman vatan topraklarını terk etmek zorunda kalmıştır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti küllerinden doğmuştur. Cumhuriyetin bekçileri olsunlar diye, 19 Mayıs gençlerin bayramı ilan edilmiştir.
Gürlek'in konuşmasının ardından, Alp Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği zeybek, jimnastik, step, halk oyunları, ay yıldızlı tablo gösterileri ve okudukları 19 Mayıs şiirleri izleyenlerden büyük alkış aldı. Program, müzik dinletisinin ardından öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı ile son buldu.

Levent Yüksel konseri

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 96. yıl kutlamaları kapsamındaki etkinlikler, Aliağa'da muhteşem bir konserle devam edecek. Aliağa Belediyesi 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde, Türkiye'nin güçlü seslerinde ünlü pop sanatçısı Levent Yüksel'i Aliağalılar ile buluşturacak.