Kanunun yeniliklerini ve getirdiği zorunlulukları Bilge Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi’nden A Sınıfı iş güvenliği uzmanı İkram Taşdemir, B Sınıfı iş güvenliği uzmanı Meltem Namlı ve İşyeri hekimi Sıhhat Halatçı yaptı.

Adnan Saka: “Üyelerimizi değişen kanunlardan haberdar etmek en büyük sorumluluklarımızdan”

ALTO Başkanı Adnan Saka 2010-2013 yıllarını kapsayan 3 yıllık Stratejik Planı çerçevesinde hareket ettiklerini ve en önemsedikleri amaçlarının Aliağa’nın ekonomik ve sosyal yaşamına entegre olmuş, yenilikçi bir bölge Odası olarak hızlı, etkin hizmet sunmak olduğunu söyledi. Bu amaçlarını gerçekleştirmek için gerek sosyal gerek ekonomik birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Saka Oda olarak bu amaca giden yolda en büyük sorumluluklarının başında üyelerini değişen kanunundan haberdar etmek olduğunu belirtti.

Değişikliklerden en çok sanayicinin etkileneceğini düşünüyoruz

Ayrıca Başkan Saka:“Bakıldığı zaman Aliağa bir ağır sanayi bölgesi ve ülkenin önde gelen sanayicileri burada üretimlerini yapıyor. Ticaret Odası olarak değişikliklerden en çok sanayicinin etkileneceğini düşündük ve bölgemizdeki tüm sanayicileri kanunla ilgili bilgilendirmeyi, sanayiciye de etkin hizmet sunmayı hedefledik. Aynı şekilde bu bilgilendirme toplantısıyla gerek üyelerimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeyi gerek de stratejik amaçlarımıza ulaşmayı amaçladık. Bildiğiniz üzere 30 Haziran 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ile birlikte firmaların, çalışan personelinin tümüne genel İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi aldırması ve bunları kayıt altına alması zorunluluğu getirildi. Ayrıca faaliyet konusu ne olursa olsun risk değerlendirmesi yapılması da artık yasal bir zorunluluk haline geldi. Daha bunun gibi birçok değişiklik söz konusu. Bu bilgilendirme toplantısı ile sanayici üyelerimiz tüm bu değişiklikler konusunda gerekli bilgilere ulaşmışlardır” dedi.