Evlerin çatıları, arabaların üstü ve çardaklar beyaz örtüye büründü. Ender rastlanan manzaraların ortaya çıktığı Aliağa’da lapa lapa kar yağdığını gören çocuklar büyük bir sevinç yaşadı. Cadde ve sokaklarda cep telefonları ile selfie çekenlerin yanısıra manzara fotoğrafı çekenler de oldu. Aliağa’da hava sıcaklığı 2 dereceye düşerken kar yağışı, sokak hayvanlarını olumsuz etkiledi. Vatandaşların, hayvanlara yiyecek verdiği görüldü. Belediye ekipleri ise özellikle buzlanma riski olan yüksek râkımlı köy yollarında tuzlama yaptı.

Yeni yıla kar yağışı ile girecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, Aliağa’ya nadiren kar yağdığını, bu sebeple her kış özlem içinde beklediklerini, ayrıca kar soğuğu mikropları öldürdüğü için sağlık açısından yağıın sevindirici olduğunu söyledi.

YILBAŞINDA YAĞMUR VAR

Meteoroloji'nden edinilen bilgiye göre Aliağalılar, yılbaşını yağmurla karşılayacak. 31 Aralık Çarşamba'yı 1 Ocak Perşembe'ye bağlayan gece, en düşük hava sıcaklığı 2 ile 5 derece olacak. Yüzde 90 nem oranına ulaşan Aliağa'da, yağmurlu havanın hafta boyunca devam etmesi bekleniyor.