Köy ekonomisine katkı sağlamayı hedefleyen projeye destek veren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, gün içerisinde yapılan aşılama faaliyetine katılarak çalışmaları yerinde izledi.

Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 2015 yılı içeresinde Çıtak, Uzunhasanlar, Karakuzu ve Karaköy mahallelerinde 7 bin adet antepfıstığı aşılaması yapıldığını hatırlatan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Proje kapsamında menengiç ağaçlarını ekonomiye kazandırdıklarını söyledi.
Antepfıstığı aşılama çalışmalarına 2014 yılı içerisinde başladıklarını belirten Aliağa Belediyesi Ziraat Mühendisi Erkan Gökçe ise, "Belediyemiz tarafından köylerden mahalleye dönüşmüş yerleşim yerlerinde menengiç ağaçlarının köylüye ve ekonomiye kazandırılması için antepfıstığı aşılama çalışması yapıyoruz. Bu kapsamda bu yıl içerisinde Uzunhasanlar, Çıtak, Karakuzu ve Karaköy mahallelerimizde 7 bin adet antepfıstığı aşılaması yaptık. Geçtiğimiz yıl ise Yüksekköy, Kapukaya, Bahçedere, Hacı Ömerli, Çoraklar, Çaltılıdere, Aşağı Şakran, Güzelhisar, Samurlu, Horozgediği, Şehitkemal ve Bozköy mahallelerinde menengiç ağaçlarına toplamda 35 bin göz antepfıstığı aşısı yaptık" diye konuştu.