Kentin her ilçesine eşit hizmet prensibini benimseyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, örnek işbirliği çalışmalarından birini Aliağa’da gerçekleştirdi. Siyasi parti ayrımı yapmadan hizmet sunmaya devam eden Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Belediyesi’nden gelen talep üzerine ekiplerini seferber etti. Aliağa Belediyesi’nin zemin çalışmalarını yaptığı Kurtuluş, Yeni ve Siteler mahallerindeki  cadde ve  sokaklar Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından asfalt serimi gerçekleştirildi. İki belediyenin örnek işbirliğiyle Tuna, Abdi İpekçi ve Petrol Ofisi caddeleri ile 11 sokak yenilendi. Çalışmalar bölge haklı tarafından beğeni toplarken Aliağa Belediyesi de çalışmaların yapıldığı sokaklara astığı pankartla İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 
Üretici unutulmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılı içerisinde Aliaağa’da  6 cadde ile 18 sokakta asfalt serim çalışması gerçekleştirdi. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımı sağlayan yolun 4 bin 800 metrekarelik kısmında cüruflu zemin iyileştirme çalışmaları devam eden Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar tamamlandıktan sonra burada da asfalt serimi gerçekleştirilecek.

2004 yılından itibaren ilçede 245 bin ton sıcak asfalt uygulaması yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  bu iş için 27 milyon 500 bin liralık harcama yaptı. Aliağa’da atılan asfalt miktarı, 3 şeritli ve 10 metre genişliğindeki 125 kilometre yola denk geliyor. Asfalt çalışmaları için Büyükşehir Belediyesi Aliağalı üreticiyi de unutmayan Büyükşehir, ayrıca 13 milyon liralık yatırımla 5 metre genişliğinde ve 162 kilometre üretim yoluna sathi kaplama yaptı.