Aliağa Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan protokol ile hayat bulan ve öncelikle kentte yaşayan dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerinin yararlanabileceği ALBEM kayıtları başladı. 
 
ALBEM'in sloganı: "Eğitime fırsat eşitliği getirdik" 
   
Gelir dağılımındaki dengesizliğin birçok alanda haksız rekabete neden olduğunu belirten, özellikle de "eğitimde fırsat eşitliği" ilkesinin sözde kaldığını ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Eğitim öğrenim hakkı Anayasal güvence altında olsa da günümüzde çocuklarımızın eğitimde fırsat eşitliği ilkesinden yararlandığını söylemek mümkün değil. Eğitim sistemimizdeki yetersizlik ve eksiklikler çocuklarımızı dershanelere mecbur bırakıyor. Gençlik eğitim merkezimiz ile bir anlamda kentimizdeki dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerine eğitimde fırsat eşitliği sağlamış olacağız. Toplumsal gelişmenin en önemli unsuru hiç kuşkusuz her bireyin doğru ve eşit eğitim almasıyla mümkündür. Toplum olarak Atatürk'ün hedef koyduğu muasır medeniyetler seviyesini yakalamak ve üzerine çıkmak ancak günümüz koşullarına uygun eğitim modeliyle ve eğitimde fırsat eşitliği ile mümkün olabilir. Bugüne kadar kültür, sanat ve spor etkinlikleriyle geleceğe hazırladığımız gençlerimizi eğitimle de hazırlayarak birçok alanda uyguladığımız sosyal belediyecilik anlayışımızı eğitim alanında da uygulamış olacağız" dedi.
 

Kısaca ALBEM


Haftanın 7 günü eğitim öğretim verecek ALBEM İstiklal Caddesi numara 18 (Seçkin Dershanesi eski yeri) adresinde hizmet verecek. ALBEM'de ücretsiz olarak Lise ve Üniversite sınavlarına hazırlık eğitimi verilecek. İlköğretim 2. kademe öğrencilerine; SBS'ye hazırlık ve 5–6–7. Sınıflara destek ayrıca lise öğrencilerine YGS ve LYS'ye hazırlık ve 9–10–11.sınıflara destek eğitimi verilecek. Her dönem yaklaşık 700 öğrencinin yararlanması hedeflenen ALBEM'de öncelik kentte yaşayan dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerinde olacak. Kayıtların başladığı ALBEM'in başvuru ve bilgi telefonu, 600 19 23.