Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Belediyenin bazı iş ve işlemleriyle ilgili belediye iç denetim raporuna yansıyan konuların araştırılması için Cumhuriyet Savcılığına bizzat başvurarak soruşturma açılmasını sağladı.

Açılan Soruşturma kapsamında Başkan Oğuz’un oğlu da başka bir konuda ifadeye çağrıldı. Başkan’ın Oğlu H.C.O hemen Emniyet Müdürlüğüne giderek ifade verdi. Başkan Oğuz, “Bizler topluma örnek olmalıyız. Oğlum da olsa herkes ifade vermeli, onun için gitti, ifadesini hemen verdi. Beni de çağırırlarsa ben de veririm. Hiçbir sıkıntımız yok, adalete, yargıya güveniyorum” dedi.


BAŞKANIN TAVRI “TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI”


Belediye soruşturmasını kendisi başlatan Başkan Oğuz’un bu davranışı Türkiye’ye örnek oldu. Aliağa Kamuoyu, Belediye başkanının soruşturma isteğinin Türkiye siyasetine örnek olması gerektiğini vurguluyor. “Böyle Belediye Başkanı da var” dedirten olayda vatandaşlar, “Belediye Başkanımız Ömer Turgut Oğuz, her zaman farklı bir başkan oldu. Ne kadar dürüst ve şeffaf olduğunu, adli denetlemeden korkmadığını gösterdi. Bu anlayışın Türk Siyasetine örnek olmasını istiyoruz. Başkanımızla gurur duyuyoruz” şeklinde konuşuyor


HER ZAMAN DENETİME AÇIĞIZ

Konuyla ilgili konuşan Başkan Oğuz, “Belediyemiz her zaman adli ve idari denetime açıktır. Sıkıntılı hususların araştırılması için Savcılığa ben başvurdum. Başsavcımızı ziyaret ederek ‘yaptığımız yanlışlıklar varsa, bu konuları soruşturma yapın’ diye bizzat Denetim Raporunu ben verdim. Belediye Başkanları, siyasetçiler, kamu görevlileri olarak hepimiz şeffaf ve hesap verebilir olmalıyız.” Dedi.


SORUŞTURMA, BAŞKANIN BAŞVURUSUYLA BAŞLADI


2009’dan bu yana Aliağa’yı yolsuzluk ve şaibeden uzak, şeffaf, halka hesap veren bir şekilde yönettiğini söyleyen Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Ömrüm boyunca şaibeli hiçbir konuyla işim olmadı. Geçtiğimiz yılki Belediye İç Denetim Raporunda Belediyemizin bazı iş ve işlemleri ile ilgili bazı sıkıntılı tespitler vardı. Bizler, kamu kaynaklarını yönetiyoruz. Her zaman şeffaf, hesap verebilir ve denetlenebilir olmalıyız. Bu ilkeden hareketle, Denetim Raporu alarak bizzat Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığına elden teslim ederek, soruşturma yapılmasını talep ettim” dedi.


SAVCILIK SORUŞTURMASI SÜRÜYOR


Başkan Oğuz, Cumhuriyet Savcılığına elden verdiği denetim raporunun incelenmesi talebi üzerine soruşturma başlatıldığını ifade ederek, “Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığımız, soruşturmayı başlatarak iki müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, belediyemizde 2013 yılında 6 ay çalışarak hazırladıkları inceleme raporunu Aliağa Cumhuriyet Savcılığına verdi. Savcılık da dosyada adı geçenlerin ifadelerinin alınmasını istedi. Savcılık soruşturma dosyasında adı geçenler Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından telefonla ifade vermeye davet edildi. Belediye Çalışanlarımız 2 gündür peyder pey giderek ifadelerini verdiler. Herhangi bir gözaltı ya da farklı durum söz konusu değil.” Dedi.