Bir zamanların balıkçı kasabası, günümüzün en önemli sanayi kentlerinden biri olarak ülke ekonomisine yön veren Aliağa bir tarafta fabrikaları, bir tarafta yeşil sahilinin yanında uzun plajları ile özellikle yaz mevsimde hem kent sakinlerince hem de kent dışından gelen günübirlikçilerden yoğun ilgi görüyor. Plajları ile birçok turizm kentini kıskandıran ancak sanayi kenti olması nedeniyle yurttaşların zaman zaman kuşku duyduğu deniz suyu konusunda İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Aliağa’da deniz suyunun çok temiz olduğunu duyurdu. Özellikle hafta sonları kent dışından çok sayıda yurttaşın Aliağa Plajları’na geldiğini ve çok fazla yoğunluk olduğuna dikkat çeken Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Plajlarımızı elbirliği ile daha temiz ve düzenli kullanabiliriz” dedi.

ARKA VE ÖN PLAJLARINDAN ANALİZ

Ön ve Arka Plajlar Mevkii’nden aldığı deniz suyu analiz sonuçlarını internet sitesinden duyuran sağlık müdürlüğü Aliağa’da deniz suyunun çok temiz olduğunu belirtti. Özellikle yaz mevsiminde yoğun olarak kullanılan bölgelerde analizler yaparak yurttaşları bilgilendiren İzmir İl Sağlık Müdürlüğü plajlar bölgesinden çeşitli dönemlerde aldığı numuneleri kamuoyu ile paylaşıyor.

 
SONUÇ: “ÇOK TEMİZ”


Deniz suyundan halkın bilinçli ve güvenilir bir şekilde faydalanmasını amaçlayan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü kendi sorumluluk sahası içinde yer alan ve özellikle yurttaşların yoğun olarak kullandığı bölgelerden aldığı deniz suyu analiz sonuçlarını üç kategoriye ayırıyor. Analiz sonuçları ism.gov.tr resmi internet adresi üzerinden duyuran İl Sağlık Müdürlüğü deniz suyunu “Çok kirli”, “İyi kalite” ve “Çok Temiz” şeklinde kategorize ediyor.  İl Sağlık Müdürlüğü son olarak 27 Haziran’da Aliağa ön ve arka plajlar bölgesinden yaptırdığı deniz suyu analizlerinin  “Çok Temiz”  olduğunu duyurdu.      

 
ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ; PLAJLARIMIZI TEMİZ TUTALIM


Plajların halkın ortak kullanım alanı olduğunu ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Sanayi kenti olmamıza karşın plajlarımızın kullanışlı, denizimizin temiz olması büyük avantajımız. Yurttaşlarımızın plajlarımızdan hak ettiği şekilde faydalanması için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Özellikle hafta sonları kent dışından çok sayıda yurttaşımız plajlarımıza geliyor ve aşırı yoğunluk oluyor. Plajlarımızı daha sağlıklı bir düzenli şekilde kullanabilmek için hepimiz duyarlı olmalıyız. Plajlarımızı elbirliği ile daha temiz ve düzenli kullanabiliriz.”dedi.