Aliağa Belediyesi’nin prestij projelerinden olan tesisin temeli geçtiğimiz yıl Kasım ayında atıldı. Kısa sürede tamamlanan tesiste şimdi çevre ve peyzaj çalışmaları yapılıyor. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, İçinde düğün salonundan sinema salonuna, bowling oyun alanından kafelere kadar birçok yaşam alanını barındıran ve kente canlılık getirecek tesisi Aliağa’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.


ÇEVRE DÜZENLEMELERİ SÜRÜYOR


Bina inşaa çalışmaları tamamlanan tesiste şimdi çevre ve peyzaj düzenleme çalışmaları hummalı bir şekilde sürdürülüyor. Çimlendirme, yaya yolları ve kaldırım düzenlemeleri tamamlandı. Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında çok sayıda limon servisi dikildi. Tesis ana girişinin bulunduğu ön tarafın peyzajı tamamlandı. Kompleksin çevresi kısa sürede dikilen güller, ağaçlar ve çimlendirmeyle vatandaşların ilgi odağı oldu. Deniz tarafının peyzaj çalışmaları da başladı. Peyzaj çalışmalarının 1 ay içinde bitmesi hedefleniyor.


SİNEMA SALONU VE BOWLİNG ALANI HAZIR


Aliağa Belediyesi tarafından kentin sosyal yaşamını canlandırmak amacıyla yapılan Çok Amaçlı Sosyal Kompleks’te 200 kişilik 3 boyutlu sinema salonu ve bowling oyun alanının testleri yapılarak işletmeye hazır hale getirildi. Tesiste Elektrik, Su ve Doğalgaz abonelik işlemleri de kısa sürede tamamlanacak


BAŞKAN OĞUZ: ALİAĞA’YA ÖNEMLİ BİR TESİS KAZANDIRDIK


Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Aliağamızın sosyal yaşamına canlılık katacak, kentimizin prestij olacak bir tesisi tamamladık. Çevre düzenlemesi çalışmalarımız da bitmek üzere. Ağaçlandırma, çimlendirme çalışmalarımızla tesisin çevresini güzelleştiriyoruz. Düğün salonundan sinemaya, bowling oyun alanından kafelere kadar herkesin hoşça vakit geçireceği bir yaşam merkezini Aliağa’ya kazandırdık. Tesisimizi Engelli yurttaşlarımızın rahatlıkla kullanacağı şekilde tasarladık ve inşa ettik. Aliağamıza hayırlı olsun” dedi.