Aliağa Belediyesi'nin inşa edeceği parklar; Yalı Mahallesi (Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Merkezi yanı ) 191 sokak, Kültür Mahallesi Cici Sokak ve Samurlu Köyü'nde yer alacak. Yalı Mahallesi 191 sokak ve Kültür Mahallesi Cici sokakta yer alacak parklarda çocuk oyun alanı, oturma grupları, pergola, açık alan fitnes ve spor aletleri ve basketbol sahası yer alacak.

Kentteki iki parkın yanı sıra Aliağa Belediyesi, "Samurlu Köyü Kahve Çeşmesi ve Parkı Peyzaj Projesi" gerçekleştirecek. Köyün girişinde bulunan tarihi çınar ağacı ve köy çeşmesinin bulunduğu bölgede yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda peyzaj düzenlemesi yapacak olan Aliağa Belediyesi köy çeşmesi ve havuzunu onaracak, bölgeye açık alan spor aletleri, oturma grupları yerleştirecek, çeşitli süs bitkileri, sık dallı yeşil ağaçlar dikerek köye simge bir alan kazandıracak.

Daha yeşil, daha çağdaş  

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Tüm mahalle ve sokaklarımızın eksikliklerini bir bir tespit ederek en iyi hizmeti sunma gayreti içindeyiz. Kentin dört bir yanında ekiplerimiz plan ve program dahilinde çalışmalarını yürütüyor. Üç ayrı bölgede üç yeni park yaparak sokak sakinlerine yeni yaşam alanları sunacağız. Yeni park, yeşil alan ve diğer altyapı çalışmalarımızla Aliağa'yı daha yeşil, daha çağdaş bir kentte dönüştürüyoruz" dedi.