İzmir'in önemli müteahhitlerinden biri olan Yeşil, "Bir binada deprem riski varsa, güçlendirilip işlevi korunabilir. Alsancak Stadı'nın tribünleri, acil iş kapsamında ihalesi yapılırsa yaklaşık 4 milyon TL'ye 90 günde güçlendirilir. Hatta 2 ayda açık tribüne çatı bile yapılır. Günümüzde 70 günde viyadük inşaa ediliyor. Takımlar bir kaç hafta farklı statlarda oynadıktan sonra Alsancak'a dönebilir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binasına 4 yıl önce depreme dayanıksız raporu verildiğini ancak o günden bu yana güçlendirilmeden kullanıldığını hatırlatan Azat Yeşil, "Şimdi kalkıp Atatürk Stadı'na depreme dayanıklılık testi uygulansa, orası da çürük çıkar. Ayrıca Atatürk Stadı takımlar için avantaj değil, dezavantaj yaratıyor. Olimpiyat statlarında oynayan kulüpler küme düşüyor. Orada seyirci desteğinden yoksun olacağız. Menemen Stadı bile bizim için daha cazip" şeklinde konuştu.

KARAR İYİ NİYETLİ DEĞİL

Öte yandan İzmir Taraftar Hakları Derneği, Alsancak Stadı'nın kapatılma kararının iyi niyetli olmadığını savundu. Dernek Başkanı Burkal Efe Sakızlıoğlu, "Stadın durumu, tribünlerin güçlendirilmeye, yenilenmeye ihtiyacı olduğu zaten malum. Ama tesisin lige bir hafta kala kapatılması manidar. Statta 4 aydır maç oynanmıyor. Yenilenmek istense testler önceden yapılır, yaz döneminde tribünler güçlendirildi" dedi.

"İzmir merkezinde 6 kulüp var" diyen Sakızlıoğlu, "Atatürk Stadı e-bilet sistemi için uygun değil. Yalnızca Buca'da e-bilet sistemi var ama oraya da yıllardır güvenlik gerekçesiyle Karşıyaka, Göztepe ve Altay taraftarları alınmıyor. Maçlar Buca'da oynanırsa büyük tezat oluşacak. Kararı protesto edeceğiz. Kentin tarihi ve kültürel değeri olan Alsancak'ın yerinde yenilenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.