Olay geçen pazartesi günü saat 10.00 sıralarında Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde meydana geldi. 74 yaşındaki Mahmut Çınar, inşaatlarda metal, seramik, mermer kesip, taşlamaya yarayan elektrikli spiralle tahta kesmeye başladı. Bu sırada Çınar, kullandığı aletin ucunu elinden kaçırdı. Çınar, sağ ayağının üç parmağını kestikten sonra sol bacağını, ardından da cinsel organını parçaladı. Kanlar içinde kalan Çınar, yakınları tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çınar'ın ilk müdahalesi burada yapıldı ancak mikro cerrahi uzmanının olması gerektiği söylenerek Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'nde iki saat bekletilen Çınar, ameliyat sırasının geç geleceği söylenerek İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderildi. Çınar burada da aynı sorunla karşılaştı. Saat 18.00 sıralarında hastanede olan Çınar'a, ameliyathanenin dolu olduğu gerekçesiyle beklemesi söylendi.

Bu sırada Çınar'ın yakınları Sağlık Bakanlığı şikayet hattını aradılar. Ama bu da çözüm olmadı. Talihsiz adam ancak olaydan 26 saat sonra, salı günü 12.00 sıralarında ameliyata alındı.

Çınar'ın kardeşi ise yaşananlara isyan etti. Mustafa Çınar, "Bizi hastaneler bir türlü kabul etmek istemedi, yer olmadığını söylediler. O zaman kardeşim gibi acil müdahale gereken hastalar ne olacak? Madem yer yok neden buraya getirdiler? Ben sorduğumda 'Başka hastanelelerde de yer yokmuş' dediler. Bunun hesabını birileri vermeli. Hukuki yollara da başvuracağız" dedi.