Olay, 2009 yılı Kasım ayında meydana geldi. İnşaatlarda çalışan 27 yaşındaki Ervin Akbaba, 7 yıl önce hayatını kaybeden babasının ölümünden sorumlu tuttuğu ve erkeklerle ilişkisi olduğunu duyduğu annesi 49 yaşındaki Türkan Akbaba ve onun arkadaşı olan Ayfer Memişoğlu'yla tartıştı. Öfkelenen Ervin Akbaba, annesini 17, Memişoğlu'nu ise 8 yerinden bıçakladı, ardından tabancayla da ateş ederek öldürdü. Olayın ardından 155 Polis İmdat hattını arayan Ervin Akbaba, cinayet işlediğini söyleyip adresi verdikten sonra kaçtı, ancak kısa sürede yakalandı.

"ÖLDÜRMEDEN ÖNCE HELALLİK İSTEDİM"

Ervin Akbaba hakkında, annesini öldürme suçundan ağırlaştırılmış, annesinin arkadaşını öldürme suçundan ise müebbet hapis cezası istemiyle İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Duruşmada verdiği ifadesinde, muhasebeciyken işinden ayrılıp inşaatlarda çalışmaya başladığını anlatan Ervin Akbaba, babası Hüseyin Akbaba'nın annesinin yaptıkları yüzünden kahrından öldüğünü öne sürerek, "Başka erkeklerle ilişkisi olduğu dedikodularını duydum. Bunları neden yaptığını sordum. Bana, `Sen karışma. Kendi işine bak. Ben ne yapacağımı sana mı soracağım' diye ters cevaplar verdi. Kendimi bu sözler üzerine kaybettim. Mutfağa girip bıçak aldım. Önce annemi sonra da onu kurtarmaya çalışan arkadaşını bıçakladım. Ardından öldüklerinden emin olmak için tabancayı çıkartıp ikisine de birer el ateş ettim. Böyle olmasını istemezdim. Namusumu temizledim. Öldürmeden önce de annemden helallik istedim" dedi.

Yapılan yargılama sonunda, mahkeme heyeti Ervin Akbaba'yı annesi Türkan Akbaba'yı öldürmekten önce müebbet hapse çarptırdı. Ardından duruşmalardaki iyi hali, annesinin uygunsuz yaşamı nedeniyle cinayeti ağır tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezası 20 yıla indirildi. Ayfer Memişoğlu'nu öldürmekten ise önce müebbet hapis cezası verildi. Bu ceza da 15 yıl hapse indirildi. Toplam 35 yıl hapse mahkum olan Ervin Akbaba'nın avukatları kararın temyizi için başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği 35 yıl hapis cezasını aynen onadı.