Kaza, dün saat 23.30 sıralarında, Yeşildere Caddesi Hilal Köprü üzerinde meydana geldi. Bornova'dan Karabağlar yönüne giden sürücüsünün kimliği henüz belirsiz olan, 35 HB 8676 plakalı otomobil, iddiaya göre, aşırı hız sonucu kontrolden çıkarak orta refujdeki bariyerlere çarptı. Havalanarak takla atmaya başlayan otomobil, karşı şeritten gelen Hasan Emrah Pınar'ın (30) yönetimindeki 34 JE 7825 plakalı otomobilin sürücü kabininin üzerine çarptı. Sürücüsü belirsiz otomobil bir süre daha takla atarken, araçtaki iki kişi de yola savruldu. Çarpışmanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü Pınar'ın kullandığı otomobil ise orta refuja çarparak durabildi.

Hurdaya dönen iki otomobili de gören diğer sürücüler kazayı, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin kontrolünde, sürücü Pınar ile diğer araçtan yola savrulan 19 yaşındaki Çiğdem Gümüş'ün kaza yerinde öldüğünü belirledi. Sürücü ya da yolcu mu olduğu henüz belirsiz olan kimliği belirsiz 1 kişi de ambulans ile Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıdı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen bu kişi de hayatını kaybetti. Kaza yerinde yapılan incelemenin ardından ölen 2 kişinin cesedi çağrılan cenaze aracıyla morga kaldırıldı. Hurdaya dönen iki otomobilin çekicilerce alınmasının ardından 45 dakika Bornova yönüne kapalı kalan yol tekrar açıldı. Kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

HASTANEDE ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

İzmir'de, aşırı hız sonucu orta refuju aşarak karşı şerite geçen ve 3 kişinin yaşamını kaybettiği kazada hastanede ölen kişinin 21 yaşındaki Aycan Işılğan olduğu belirlendi. 35 HB 8676 plakalı otomobilin sürücüsünün de Işılğan olduğu kaydedilirken, aracın annesine ait olduğu ortaya çıktı. Kazada diğer aracın sürücüsü Hasan Emrah Pınar'ın makina mühendisi olduğu açıklandı.