İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara çevre bilinci aşılamak için Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ve ilçe belediyeleri işbirliğinde düzenlediği ‘Atık Pil’ ve “Kaç Pet Şişe Bir Fil Eder?” kampanyaları,  5  Haziran Çevre Günü için düzenlenen törenle başladı. Her yaştan İzmirlinin yıl boyunca topladıkları kullanılmış pilleri getirerek destek verdiği kampanya renkli görüntülere sahne olurken, uzun yıllar İzmir’in simgeleri arasında sayılan Asya fili Pak Bahadır’ın pet şişelerden heykeli yapım çalışması da ilgiyle izlendi.

İZELMAN Anaokulu öğrencileri, yaptığı dans gösterileriyle büyük beğeni topladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, öğrencilere okul çantası ve çam fidanı hediye etti. Törende konuşan Dr. Aydoğan, çevre bilincini küçük yaşlarda almanın önemine değinerek, “Benim bu dünyada tek bir ümidim var. O da çocuklar. Onlara anaokulundan beri çevre eğitimi veriyoruz, geri dönüşüme teşvik etmeye çalışıyoruz” dedi.

 
Ödüller 4 Haziran’da dağıtılacak

Kampanyaya katılmak isteyen çevre dostları, yıl boyunca topladıkları kullanılmış pilleri 2 Haziran Perşembe gününe kadar Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda kurulan stanttaki kumbaralara atabilecek. Tartımlar sonucunda yetişkinler, gençler, çocuklar, okullar, sivil toplum kuruluşları ve kurumlar, anaokulları, muhtarlıklar, ilçe belediyeler ve sokak çocukları ödülü olmak üzere, 9 kategoride dereceye girenlere ödülleri, 4 Haziran 2016 günü 18.00–19.00 saatleri arasında Gündoğdu Meydanı’nda törenle verilecek. Çevre dostları notebook, tablet bilgisayar, masaüstü bilgisayar, akıllı cep telefonu, LCD televizyon, interaktif dokunmatik akıllı tahta ve okul çantası seti gibi ödüllerin sahibi olacak.

 
Pet şişeler “fil heykeli” olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Çevre Günü için farklı bir etkinliğe imza atarak İzmir’in simgeleri arasında sayılan Asya fili Pak Bahadır’ın pet şişelerden yapılacak heykeli, çevrenin korunması adına önemli bir mesaj olacak. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nden Heykeltraş Can Akdaş ve öğrencileri tarafından Pazartesi günü başlanacak çalışma 4 Haziran tarihinde sona erecek.