“Gönüllü Gençlik Kampı” kapsamında Aliağa Belediyesi’nin misafiri olarak kentte bulunan 9 ülkeden gelen ve 20 gençten oluşan ekip Aliağa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde bulunan serada çevre düzenlemesinde kullanılan bitkilerin bakımında belediye çalışanları ile beraber çalıştı.

15 günlük kamp kapsamında kentte bulunacak olan gençler hem gönüllülük esası ile çevre düzenlemelerine eşlik edecek hem de kentin kültürel ve tarihsel özelliğini taşıyan yerlerini ziyaret edecek.

Proje koordinatörü Aliağa Belediyesi Sosyal Kültürel ve İdari İşler Müdürü Sami Toydemir, Kentte 3 yıldır yaz sezonlarında aralıksız olarak düzenlenen “Gönüllü Gençlik Kampı”nın bu seneki en büyük özelliğinin, 1500 kamp arasında Aliağa kampının örnek kamp olarak belirlenmesi olduğunu söyledi.


BAŞKAN OĞUZ “KAMPIMIZ DÜNYADA ÖRNEK GÖSTERİLDİ”


9 farklı ülkeden gelen öğrencilerin Aliağa’ya çok çabuk alıştığını belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz “Öğrenciler bizlerin belirlediği projeler ile belirli çalışmalarımıza ortak oluyor. 3 yıldır aralıksız olarak gençlik kampına ev sahipliği yapıyoruz. Kampın, kentimizin tanıtımı açısından önemi de çok büyük. Öğrencilerimiz kentimize ve halkımıza çok çabuk uyum sağladı. Dünyada örnek gösterilen kampınızın amacına uygun şekilde tamamlanacağını umut ediyorum.” dedi.


1500 KAMP ARASINDA ÖRNEK PROJE SEÇİLDİ


Aliağa Belediyesi’nin üç yıldır düzenlediği gönüllü gençlik kampı, Alliance Of Europan Voluntary Service Organisations iletişim ağına üye 90 kuruluş tarafından düzenlenen 1500 kamp arasında 2012 yaz dönemi kapsamında örnek proje seçildi.
3 yıldır her yaz sezonunda düzenlenen gençlik kampının bu seneki konukları Yunanistan, Gürcistan, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Güney Kore, İspanya ve Fransa’dan gelen gençler oldu.