Aykut Polatlı-Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Torbalı Şube Başkanı Tanzer Bogan, 'Türkiye tarihinde hoş hatırlanmayacak ve birçok acının yaşandığı Ergenokon davaları nedeniyle tutuklu bulunan subaylara yazılmış pek çok mektubun bir araya getirilerek oluşturulmuş olan 'Er mektubu görülmüştür' adlı kitabın gelirleriyle Torbalı Avukat Şule Nazlıoğlu Eğitimevi'nin açılışını gerçekleştirdik. Eğitimevininin adı ise Ergenekon tutuklamalarının olduğu dönem içerisinde Anayasa Mahkemesi'nin önünde Ergenekon davalarını protesto amacıyla nöbet başlatan Avukat Şule Nazlıoğlu'nu unutmayan ve vefa amacıyla eğitimevinin adının Avukat Şule Nazlıoğlu olarak verilmesini, bizzat kitabın kahramanları olan subaylarımız istedi' dedi.

Üye desteği

Bu eğitim kurumunun açılışında büyük emeği geçen 'Er mektubu görülmüştür' adlı kitabının basımından, dağıtımına ve satışa kadar tüm masrafları karşılayan ve satışından elde edilen gelirin ise Çağdaş Yaşamı Derneği'ne bağışlayarak Torbalı Avukat Şule Nazlıoğlu Eğitimevi'nin açılışını sağlayan Kırmızı Kedi Kitapevi'ne teşekkür ederek sözlerine başlayan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Torbalı Şube Başkanı Tanzer Bogan, 'Herkesin sustuğu ve hiçbir şey olmamış gibi yaptığı bir dönemde Kırmızı Kedi Kitapevi'nin duruşu bizim için çok önemli' dedi.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin bağışlarla ayakta duran ve imece usulü işleyen bir dernek olduğunu belirten Bogan, 'Hep arkamızda ve desteklerini hissettiğimiz üyelerimiz, bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Onların katkıları ile birçok gencimiz, kadınımız ve insanımız geleceğe umut dolu gözlerle bakabiliyor' diye konuştu.
Türkiye'nin artık kaybedecek ne bir gencinin, ne onları yetiştiren kadınların ne de zamanının kalmadığını vurgulayan Bogan, ÇYDD'nin hiçbir şeyi tek başına yapmadığını elle tutulan somut ve manevi her şeyi birlikte gerçekleştirdiklerini ve tam bir imece usulüyle çalıştıklarını söyledi ve ekledi: 'Aynı Türkiye'nin olması gerektiği gibi.'

9 kurs veriliyor

Torbalı ÇYDD ile aynı binada açılan Avukat Şule Nazlıoğlu Eğitimevi hakkında da bilgi veren Tanzer Bogan, başlangıç olarak 9 kurs ve aktivitenin gerçekleştirileceğini belirtti. Süreç içerisinde bu sayının artabileceğini de sözlerine ekleyen Bogan, 'Fotoğrafçılık, ahşap boyama, keçe, resim, bilgisayar kodlama kursunun, yaratıcı drama çalışmaları, sınav kaygısı ile baş edebilme, motivasyon çalışması, 20 yıldır devam eden gencik grubu çalışmaları, 13 yıldır süren çocuk kulübü çalışmalarını Avukat Şule Nazlıoğlu Eğitimevi'nde gerçekleştireceğiz' dedi.
ÇYDD Torbalı Şube Başkanı Tanzer Bogan kursların tümünün kasım ayında işler hale geleceğini söyledi. Kurslar belirlenirken talebi ve insanların günümüzde en çok ihtiyaç duydukları dayanışma ile bireyi bağımsız olarak karar alabilme süreçlerinin gelişiminin ön planda tutulduğunu belirten Bogan, bu kurslarda kadın ve gençlerimize özel önem verdiklerini belirtti. Bogan, bu bağlamda 20 yıldır sürdürdükleri Gençlik Grubu'nun çalışmalarına hız verdiklerini, gençlerin zihinsel ve sosyal gelişimini önplanda tuttuklarını sözlerine ekledi. Bu kurslarla gençlerin doğru iletişim çevresiyle ve kendisiyle doğru iletişim kurma, kendi başına karar alma, topluluk önünde konuşma, kendine güvenen, sorumluluk sahibi, halkını, ülkesini seven yurttaş yetiştirmeye yönelik olduğu vurgusunda bulundu.
ÇYDD Torbalı Şube Başkanı Tanzer Bogan, tüm Torbalı'yı ve İzmirlileri ÇYDD Torbalı Şubesi'ne beklediklerini söyledi, 'Her şey küçük bir adımla başlar' dedi.