Ayine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da restore edilen kilisenin uzun yıllar harabe olarak kaldığını, yapıyı çevresiyle birlikte mükemmel bir hale getireceklerini kaydetti. Marmara Depremi'nin 15. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, şunları belirtti: "Yunanistan hükümetinin, Yunan kardeşlerimizin 17 Ağustos'ta bize verdiği desteği çok iyi bilyoruz. Artan dostluğumuzun burada yaptığımız etkinliklerle daha da güçleneceğine inanıyorum." 

Ayini yöneten Papaz Pater Kirillos, annelerin dünyadaki en önemli varlıklar olduğunu belirterek, "Annemizin bayramını kutluyoruz" dedi.  
Kirillos, inançların insnaları biraraya getirdiğini ifade ederek, "Tanrı insanları cennet için yarattı, yeter ki Tanrı'yı sevsinler. Biz barışçıl insanlarız. Bu ülkenin demokrasisine, cumhuriyetine saygılıyız. Her bireyin sahip olduğu haklar çerçevesinde yaşıyoruz" diye konuştu. 
Ayine İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini ile il dışından ve Yunanistan gelen Hristiyanlar da katıldı.