İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Balkanlılar Halk Dansları Festivali tüm hızıyla sürerken, festivalde yer alan gruplar İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Festivalde Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye'yi temsil eden halk dansları ekiplerinin temsilcilerini, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan karşıladı. Ziyarette Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Makedonya - Merkez Jupa Belediye Başkanı Arian İbraim ve Bosna Hersek - Maglaj Belediye Başkanı Mehmed Mustabasic de hazır bulundu. Balkan ülkelerinden barış mesajı getirdiklerini söyleyen folklor grubu temsilcileri, organizasyon için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.
İzmir'de Balkanlardan çok sayıda insanın yaşadığını belirten ve bütün Balkan ülkelerine selam gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, festivalin barışa hizmet ettiğini söyledi. Aydoğan, Balkanların rengarenk olduğunu vurgulayarak, "Kızlar güzel, delikanlılar güzel, kıyafetler güzel. Balkanlar her haliyle çok güzel" dedi.