Makinistliğini Ramazan Uğur ve Uğur Gümüş'ün yaptığı TCDD'ye ait tren, iki yıl önce Kahramanlar 1517 sokak girişindeki hemzemin geçitten karşıya geçmeye çalışan İsmet Göktaş yönetimindeki minibüse çarptı. Kazada Göktaş, yaşamını tehlikeye sokmayacak, ancak basit müdahaleyle de giderilemeyecek şekilde yaralandı. Kazanın ardından hemzemin geçitte bariyer kapatmakla görevli Cengiz Özbekler'e tren gelirken lavaboya gittiğinden bariyerleri kapatmakta gecikmesi, makinistlere ise hemzemin geçide yaklaşırken hız kontrolü yapmayarak kazaya sebebiyet verdikleri gerekçesiyle 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşmasına tutuksuz yargılanan Cengiz Özbekler ile kazada yaralanan İsmet Göktaş'ın avukatı Hakan Ağcakanat katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanıkları Ramazan Uğur ile Uğur Gümüş ise gelmedi. Sanık Cengiz Özbekler savunmasında, "Hemzemin geçit görevlisi olarak çalışıyorum. Kaza yapan tren belirtilen saat dışında geldi. İhtiyaç için tuvalete gittim. O sırada, trenin düdüğünü duydum. Bariyerleri kapatmaya yetişemedim" dedi.

Diğer sanıklardan Ramazan Uğur ise daha önce yaptığı savunmasında, "Trenin şefi ve makinistiyim. Alsancak- Cumaovası seferi yapıyorduk. Bariyerlere yaklaştığımızda, kapalı olmadığını gördük. Treni kullanan Uğur Gümüş, siren çaldı, fren yapmasına rağmen tren duramadı" diye konuştu. Diğer sanık Uğur Gümüş de yargılama sırasındaki ifadesinde sinyal lambasının yeşil yandığını belirtti. Gümüş, "Bariyerin kapalı olduğunu düşünüp yola devam ettim. Açık olduğunu da fark edince durmak istedim. Ama kazayı önleyemedim" diyerek suçsuz olduğunu söyledi.

Hakim Ali Yücer, duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen raporu okudu. Raporda, bariyer görevlisi Cengiz Özbekler'in 'tali', minibüs sürücüsü İsmet Göktaş'ın 'asli', TCDD Genel Müdürlüğü'nün ise çok büyük oranda 'tali' hizmet kusurlusu olduğunun, diğer iki sanığın ise kusursuz olduklarının belirtildiği kaydedildi. Hakim Yücer, davayı sonuçlandırıp Cengiz Özbekler'i 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı, ardından cezasını erteledi, diğer iki sanığın beraatine karar verdi.

Olayda yaralanan İsmet Göktaş'ın avukatı Hakan Ağacakanat, TCDD ve sanık Cengiz Özbekler'e karşı maddi ve manevi toplam 60 bin TL'lik tazminat davası açacaklarını söyledi.