Gülçin Karaegemen- Karşıya Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Basın Özgürlüğü Ödülü töreni, Karşıyaka Evlendirme Dairesi'nde gerçekleştirildi. Silivri Cezaevi'nden kısa bir süre önce tahliye olan ve yargılaması devam eden Gazeteci-Yazar Nedim Şener, ödülü cezaevinde tutuklu bulunan tüm gazeteciler için aldığını söyledi.  

İfade ve basın özgürlüğü için verdikleri mücadelede, yolu cezaevinden geçen tutuklu gazetecilere ödül verdiklerini kaydeden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, "Bu denli sindirme hareketi, Cumhuriyet döneminden bu yana hiç yaşanmadı. Yapılanlar siyasi bir hareketin sonucudur. Halkın özgürlüğüne kilit vurulmuştur. Benim haber alma özgürlüğüm tutukludur. Bedenen gazeteciler cezaevindedir ancak halkın haber alma özgürlüğü tutukludur . Toplumsal duyarlılığa katkı koymak için, Basın Özgürlüğü Ödülü'nü gelneksel hale getireceğiz. Tutuklu gazetecilerin dört duvar arasındaki esaretlerinin son bulmasını diliyorum" diye konuştu.

Nedim Şener de kendisine verilen ödül nedeniyle Karşıyaka Belediyesi'ne teşekkür ettiğini belirterek, "Bir süre önce tutuklu bir gazeteci olarak, içerde tutuklu gazeteci kalmayana kadar, nerede bir görevim olursa orada olacağım. İnsan haklarına saldırı tüm dünya gazetecilerinin sorunu. Tutuklu gazetecileri tarih yazacaktır. Bu zulümü yapanlar ilerde utanç içinde olacaklardır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da düşünen bir toplum istenmediği için basın mensuplarını susturduklarınını belirterek, gazetecilerin yazdıklarına sahip çıkılmasını istedi. Törende konuşmaların ardından özgürlüğü simgeleyen beyaz güvercinler uçuruldu.