Bornova Belediyesi, üniversite öğrencilerine esnaftan indirimli alıveriş yapma ve Büyük Park içerisindeki Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi'nden yararlanma imkanı sunduğu Dost Kart'ın tanıtımını Ege Üniversitesi Kampüsü'nde kurduğu stantta yapıyor. Spor salonu önündeki stantta kayıt için kampüse gelen öğrencilere ve ailelerine Bornova Belediyesi'nin Dost Kart aracılığıyla sunduğu imkanlar anlatılıyor ve kayıtları alınıyor. Tanıtım standında ağırlanan misafirler, Bornova Belediyesi'nin ikram aracından da yararlanabiliyor. Danışmalık hizmeti de verilen, bilmedikleri noktalara araçlarla götürülen öğrencilere içerisinde kalem, not defteri ve Bornova haritasının yer aldığı çanta hediye ediyor.

Gençlerimizin yanındayız

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da Ege Üniversitesi Kampüsü'ndeki stantta öğrencilere ve ailelerine Dost Kart ve Gençlik Merkezi'ni anlattı. "Kentimize gelen üniversite öğrencilerine hem 'hoşgeldiniz' demek hem de Dost Kart'ın olanaklarını anlatmak istedik. Amacımız; Bornova Belediyesi olarak güleryüzlü, Bornova halkımızla birlikte geleceğimiz olan gençlerimizin İzmir'deki öğretim dönemlerini en iyi şekilde geçirmeleri" diye konuştu.

Öğrenciler birçok olanaktan yararlanıyor

Dost Kart sahibi öğrenciler, Büyük Park içersindeki Bornova Belediyesi Türkel Minibaş Gençlik Merkezi'nin tüm olanaklarından ücretsiz yararlanıyor. Yemeğini yiyip, çayını kahvesini ve soğuk içeceklerini içebiliyor, internetten ve çamaşırhanesinden yararlanıyor. Uzman psikologlar tarafından bireysel danışmanlık hizmetinin de verildiği Merkez'de satranç, tabu, scrable, jenga gibi oyunlar oynanabiliyor. Günlük gazetelerin yanı sıra haftalık ve aylık dergiler bulunuyor. Üniversite öğrencilerinin sergi, dinleti, toplantı gibi kulüp çalışmalarını yapabilmeleri için de mekanların yaratıldığı Merkez'de 3 bin kitaplık bir kütüphane de bulunuyor.