Başkan Atila, öğretmenlere bu özel günün anısına karanfil vererek, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde eğitime destek vermeye devam edeceklerini anlattı. Atila, ziyaret ettiği okullarda öğrencilerle de bir araya geldi.

Başta BELGEM'de verilen lise ve üniversite hazırlık kursları olmak üzere, hobi ve beceri edindirme kursları, spor, sanat ve tiyaro kurslarıyla eğitimde öncülük yapan Bornova Belediyesi'nin öğretmenleri de Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir araya geldi. Başkan Olgun Atila, Öğretmenler Günü anısına hazırlanan pastayı Bornova Belediyesi'nde eğitimi her alana yaymak için çalışan öğretmenlerle birlikte kesti.

Bornova'nın bir eğitim yuvası niteliğine sahip olduğunu vurgulayan Başkan Atila, "Bornova olarak eğitimde öncüyüz. Belediye olarak Bornova'nın bu öncülüğüne pek çok alandaki eğitimlerimiz ve kurslarımızla biz de katkıda bulunuyoruz. Her yaştan Bornovalı için ilgi duydukları alanlarda kurslarımızla hizmet veriyoruz. Okullara yaptığımız tadilat, bakım onarım gibi maddi yardımların yanında, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde eğitimler de veriyoruz. Kent aidiyeti yaratmak adına başlattığımız seminerlerle ödül aldık. Hayvan sevgisini aşılamak için eğitimler başlattık. Daha iyi bir gelecek için çocuklarımıza lise ve üniversite hazırlık kursları vermeye devam ediyoruz. Biz öğretmen, öğrenci ve vatandaşlarımızla büyük bir aileyiz. Tüm eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum" dedi.