Başkan Cevat Durak’ın “En büyük projem” diye nitelendirdiği Sosyal Yaşam Merkezi’nin ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde projelendirilen tesis tamamlandığında Karşıyaka 10 bin metrekarelik dev bir sosyal yaşam alanına kavuşmuş olacak.

41 Sosyal Projenin 6 tanesini içinde barındıracak olan Sosyal Yaşam Merkezi 2 bloktan oluşacak. 7334 metrekarelik inşaat alanına sahip A Blokta, Yaşlılara sağlık ve bakım hizmetinden hobi geliştirme alanlarına kadar pek çok imkan sunacak olan Geriatri Merkezi, Kariyer Ofisi, Aile Planlama Merkezi, Çalgı Aletleri Eğitim Merkezi, Olgunlar Kulübü, Çocuk Sanat Merkezi, Sağlık Destek Merkezi ile Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi yer alacak. 2582 metrekarelik inşaat alanına sahip B blok ise,  5’i süit odası bulunan 35 yatak kapasiteli sağlık merkezi, diş bakım ünitesi, diyetisyen, grup terapi ve toplantı odası, sosyolog, psikolog ve doktor ile idari kısımdan oluşacak.

İhalesi Temmuz sonunda yapılacak olan proje ile 41 projenin en önemli ayaklarını hayata geçireceklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Belediyecilik sadece bina yapmak anlamına gelmiyor. O binaların neye hizmet ettiği de önemli. Bu projelerle her bir Karşıyakalı’ya dokunmuş olacağız. Sadece Karşıyakalılar değil, İzmir’in her bir bölgesinden, yaşlılarımız, engellilerimiz ve çocuklarımız da bu tesisten yararlanabilecek.” dedi.