İlk toplantıyı Çarşı esnafıyla yapan Başkan Cevat Durak, işgal sorununun çözümünde herkese görev düştüğünü hatırlatarak, “Çarşıyı cazibe merkezi yapmaya çalışıyoruz. Bunda da hepimize görev düşüyor. İşgaller günübirlik sizi kurtarabilir belki, ama uzun vadede çarşıyı bitirir. Eğer Avrupa’daki gibi bir çarşı istiyorsak, önce Avrupalı gibi davranmalıyız. Önce Çarşıyı yaşanabilir, herkesin rahat girip çıkabileceği bir yer haline getirmeliyiz.” diye konuştu. Çarşı’nın mevcut durumunun esnafın dışarıya taşmasını mümkün kılmadığının da altını çizen Başkan Durak, “Özellikle dar sokaklarda, herkes birkaç masa attığında sokak kapanıyor. Değil araç, insanlar bile zor geçiyor. Orada oturan vatandaşlar da bundan şikayetçi oluyor.” dedi. Esnaftan bu konuda duyarlı olmasını isteyen Başkan Durak, “Kentsel yenileme projesiyle Çarşı yeniden şekillenecek, genişleyecek.” müjdesini de verdi.

Esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Durak, seyyarlarla ilgili şikayetleri de, “Seyyarları topluyoruz. Pazarlarda onlara yer veriyoruz. Vergi Dairesi’ne bildirip, kayıt altına alıyoruz” diye yanıtladı.

Başkan Durak, Çarşı esnafının ardından ise Bostanlı esnafıyla bir araya geldi. Bölgenin en önemli sorununun işgaller ve tenteler olduğunu söyleyen Başkan Durak, “Bostanlı’da gece hayatı çok güzel, ancak vatandaşın da şikayetleri oluyor. Onları dikkate almak zorundayız. Kaldırımları işgal edemeyiz. Ancak, kaldırımların müsait olduğu yerlerde kontrollü olarak belki izin verilebilir.” dedi.

Sorunların çözümünde birlikte hareket etmek zorunda olduklarını belirten Başkan Durak, “Siz bize bir adım atın, biz size iki adım atalım. Ceza yazmadan çözüm üretmek istiyoruz. Bunu da hep birlikte yapacağız” diye de ekledi.

“Karşıyaka Esnaf Meclisi Toplantıları’na mutlaka katılın” çağrısında bulunan Başkan Cevat Durak, Çarşı ve Bostanlı esnafından sorunları ve önerilerini içeren rapor da istedi. Gelecek önerileri, eylül ayında yeni uygulamalara ilişkin ortak kararların alınacağı genişletilmiş esnaf toplantısı değerlendireceklerini söyleyen Başkan Durak, “Uymamız gereken kurallar var. Bu kurallar doğrultusunda sizlerle birlikte ortak çözümler üretmek istiyoruz” dedi.