Çorum Anitta Otel'de düzenlenen etkinliğe Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar, Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Emir, Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Karakurt, Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu İzmir Kadın Konseyi Başkanı Yeliz Tunç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Karabağ, İzmir'den Çorum'a selam getirdiğini söyledi.

'Her zaman gelmeye hazırım'

Karabağ, "Burada Atatürk ve Cumhuriyet sevdasına örnek olan bir tablo ile karşı karşıyayız. Her şey çocuklarımız için. Çocuklarımıza Atatürk, Cumhuriyet sevgisini aşılamalıyız. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk. Çorumluların eğitime verdiği desteğe ve dayanışma ruhu beni etkiledi. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayraklı'nın Çorumluları ile sürekli birlikteyiz. Onların yanındayım. Buraya istediğiniz zaman gelmeye hazırım" dedi.
Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Emir ise, geleceğin teminatı olan çocuklara sahip çıkarak, geleceği inşa etmek istediklerini vurguladı. Ülkede yaşanan terör olaylarına da dikkat çeken Cemal Emir, "Bizim en son neferimizi yok etmedikten sonra bu topraklardan bir tek taş alamazsınız" dedi. Genel Başkan Yardımcısı Karakurt, Çorumluların dünyanın neresinde olursa olsun örgütlü toplum olma geleneğini sürdürdüğünü belirtti.
Konuşmaların ardından Çorum Hitit Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Av. Cemal Emir, katkılarından dolayı Başkan Karabağ'a plaket verdi.
Daha sonra müzik eşliğinde palyaço ve Nasrettin Hoca, çocukları doyasıya eğlendirdi. 250 çocuğa hediyelerinin verilmesinden sonra da şenlik yine çocuklar için hazırlanan eğlence programı ile devam etti.