Gündoğdu Meydanı'ndaki mitinge katılmak üzere sabahın erken saatlerinde Basmane Meydanı'ndaki belediye hizmet binasına gelen Başkan Pekdaş, belediye önünde toplanan işçilerle kucaklaştı. DİSK'e bağlı sendikaların yanı sıra taşeron çalışan işçilerin bayramını kutlayan Başkan Pekdaş'a emekçiler büyük sevgi gösterilerinde bulundu. "Büyük başkan" sloganları atarak Pekdaş'ı karşılayan işçiler, toplu iş sözleşmelerindeki yaklaşımı ve taşeronlaşmaya karşı verdiği emekten ötürü kutladı.

Meydanda toplanan binlerce işçiyle birlikte kol kola, omuz omuza yürüyüşe geçen Başkan Pekdaş, sık sık atılan sloganlara eşlik etti. Pekdaş, Basmane'den Gündoğdu'ya kadar işçilerle birlikte yürüdü. Başkan Pekdaş, yürüyüş sırasında DİSK'e bağlı Kadın İşçiler Komisyonu üyeleri ile birlikte üzerinde 'Kuralsız, Güvencesiz Çalışmaya, Ayrımcılığa ve Kadın Cinayetlerine Meydan Okuyoruz!' yazılı pankartı taşıdı.

Taşeronlar tek müdürlük çatısı altında toplandı

1 Mayıs'ın coşkusunu emekçilerle birlikte yaşayan Başkan Pekdaş, Konak'ta iş barışını sağlamak adına önemli adımlar attıklarını belirtti. Emeğin en yüce değer olduğuna inanarak, üreten ve paylaşan bir yerel yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Pekdaş, önceliği taşeronlaşmayla mücadeleye verdiklerini vurguladı. Başkan Pekdaş, farklı müdürlükler bünyesinde, her biri farklı dönemlerde yapılan hizmet alım sözleşmelerini tek bir müdürlük çatısı altına topladıklarını belirterek, "Farklı müdürlükler bünyesinde yapılan hizmet alım sözleşmeleriyle çalışan işçi arkadaşlarımızı Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz bünyesine toplayarak tek bir hizmet alımı sözleşmesi gerçekleştirdik. En düşük işçi maaşına da yüzde 50 civarında iyileştirme yaptık. Böylelikle bin 100 lira olan en düşük işçi maaşı bin 700 lira seviyesine çıkarıldı" dedi.

Sömürüsüz bir dünya

"Yükümüz ve sorumluluğumuz ağır. Birlik olursak, güç oluruz. Güç olursak kazanırız" diyen Başkan Pekdaş, emek mücadelesi verirken hayatını kaybedenleri de unutmadı. 19. yüzyılda başlayan işçi direnişinde çok bedeller ödendiğini hatırlatan Pekdaş, 1977 yılı 1 Mayıs'ında Taksim'de yiten canların acısının hala yüreklerde yaşandığını söyledi. Daha adil bir yaşam için mücadele verirken katledilen tüm işçileri ve emekçileri bir kez daha saygıyla andıklarını dile getiren Başkan Pekdaş, "Özgürlük, demokrasi ve savaşsız bir dünyada sömürüsüz, insan onuruna yakışır bir yaşam dileğiyle tüm emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı, Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum" diye konuştu. Başkan Pekdaş, Gündoğdu Meydanı'nda toplanan on binlerce emekçiyle birlikte 1 Mayıs coşkusuna ortak oldu.