Gaziemir'de atıl durumda bulunan iki tenis kortu, belediye ve AYS Tenis Akademisi'nin işbirliği ile yeniden düzenlenerek hizmete açıldı. Gaziemir'de spor imkanlarını artırmak için çalıştıklarını anlatan Başkan Halil İbrahim Şenol, "Vatandaşlarımız sporun her türüne büyük ilgi gösteriyor. Tesisleri çoğaltarak bu taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. Tenis de son zamanlarda revaçta. Yüksek standarttaki bu iki tenis kortu Gaziemir'e kazandırıldı. Umut ediyorum ki, burada milli takıma yükselecek tenisçiler ve şampiyonlar yetişecek" dedi.
AYS Tenis Akademisi Sorumlusu Ali Sütçü de, Gaziemir Belediyesi'nin desteğine teşekkür ederek, tenis severlere kaliteli hizmet vereceklerini ifade etti. Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Pınar da, Gaziemir'de belediye ile işbirliği halinde uluslararası düzeyde bir turnuva düzenleyebileceklerini söyledi.

Tenis kortlarının açılışında başlama vuruşunu Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yaptı. Kortta Başkan Şenol'un karşısına rakip olarak önce AKP'li Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kenan Çakar geçti. Çakar daha sonra raketi AKP Belediye Meclis Grup Başkanvekili Kerem Fahri Baykalmış'a teslim etti. Tesiste, çocuklar ve yetişkinler için yaz dönemi faaliyetleri uzman antrenörler eşliğinde gerçekleştirilecek.