Vatandaşları, yapacakları işlemler sırasında mağdur duruma düşmemeleri konusunda bir kez daha uyaran Başkan Tartan,"Vatandaşlar işyeri ruhsatı almadan önce bize danışsın. Önceden alacakları önlemler sayesinde maddi ve manevi zarara uğramasınlar. Biz yapacakları işlemler konusunda onlara doğru yolu gösterelim" dedi.

Vatandaşların gerekli incelemeyi ve araştırmayı yapmadan imar yönünden sakıncalı durumdaki işyerlerini devir almaya veya kiralamaya çalıştıklarını hatırlatan Başkan Tartan,"İşyerine ruhsat alınırken imar yönünden sorun çıkınca, onca emeğe, harcanan boş zamana ve paraya yazık oluyor. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerinin uygulanması açısından, vatandaşların maddi ve manevi yönden zor duruma düşmemeleri için sıkı bir araştırma yapmaları gerekiyor, gelsinler onlara ne yapacaklarını anlatalım "dedi.
Başkan Tartan, başvuruda bulunan vatandaşlara, faaliyet konusuna uygun  olarak işyeri ruhsatı verilebilmesi için olmazsa "olmaz" durumundaki koşulların yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.